Indførelse inden forslaget kommer på bordet! Mere effektiv bliver politik ikke. Dette er næppe noget, det private erhvervsliv kan konkurrere med. ”Vi ser med bekymring på fremtiden.”, siger Kristian Schmidt fra Liberator og tilføjer: ”Jeg kan ikke se, hvordan vi skal konkurrere med det. Herfra må politikerne overtage. Jeg er selv ret fascineret.” Henrik Sass Larsen er dagens geni, der foreslår indførte regler: Skær i folkepensionen til rige. I 1999 gennemførte Nyrup-regeringen forslaget.
Folkepensionen består af et grundbeløb og et tillæg. Begge er på 4.700 om måneden for ugifte, mens tillægget falder til 2.200, hvis man er gift. Generelt får man mindre, hvis man er gift. Siden 1999 har reglerne været sådan, at tillægget nedsættes med 30 øre for hver krone, man tjener over 55.000. Tjener man over 140.000, så får man ikke noget tillæg. Grundbeløbet nedsættes med 30 øre for hver krone, man tjener over 240.000 kroner. Tjener man over 426.000, så får man ikke noget grundbeløb. Pensionen suppleres med helbredsydelser og supplerende pension, men kun hvis man ikke har formue over 55.000 kroner. Derudover findes varmetillæg mv.
Henrik Sass Larsen som statsminister. Så ved vi, hvad fremtiden indebærer. Nemlig fortiden. Men derfor kan det da være en god ide at forenkle fortidens regler. Det skal man bare ikke vente sig af en politisk proces. Socialdemokraterne ved ikke en hat om velfærdsstaten og driver blot politisk plat på, at det gør vælgerne heller ikke, for hvem gider læse hundrede tusinder af paragraffer og kapitler og hvem kan forstå dem.
[Se også lov om social pension på retsinfo.dk]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.