Jeg føler med Jørgen Tørnæs, udviklingsministerens mand. Er Letland ikke lige kommet ind i EU, og har vi ikke fri bevægelighed i EU? Hvad er så problemet i at ansætte en Lettisk driftsleder? Endda en person som allerede arbejder i Danmark! Nu er Tørnæs sørme blevet politianmeldt og bliver nærmest udråbt som kriminel for at drive en virksomhed på hvad almindelige mennesker vil kalde for normal vis.
Socialdemokratiets arbejdsmarkedsordfører Jan Petersen kalder det for sjusk at Jørgen Tørnæs ikke har styr på reglerne. Men helt ærligt, sidst jeg tjekkede på retsinfo.dk var der ca. 22.000 gældende love, cirkulærer og forordninger. Hvis det skal være sjusk at man ikke kender reglerne, så er der ingen som kan drive en virksomhed i Danmark. Den Konservative Jakob Axel Nielsen skal heller ikke komme med hans konservative moraliseren: Lov er lov og lov skal overholdes. Nej, lovene skal ikke overholdes for så kan vi simpelthen ikke eksistere som mennesker!
Det der selvfølgelig gør sagen interessant i pressen er at Ulla Tørnæs sidder i regeringen, og har således været med til at lave lovene. Men det ændrer ikke ved at vi har for mange love, og at det er komplet umuligt at overholde dem allesammen. Sidste år var der en del snak om lovsjusk i folketinget hvor man ikke fik arbejdet lovforslagene godt nok igennem. Med denne sag in mente, så må man også spørge om folketingsmedlemmerne overhovedet læser de love som de har stemt for?
Nogle vil kalde sagen for politisk drilleri, ja nogen synes måske endda det er sjovt. Jeg synes ikke at 22.000 dokumenter på retsinfo.dk er spor sjovt. Det er dybt tragisk for demokratiet, at der er så mange regler at ingen normale mennesker kan undgå at bryde nogen. Det er også dybt tragisk at Ulla Tørnæs efter denne sag ikke siger til hendes chef Anders Fogh, at han skal finde sin minimalstatsbog frem igen, og begynde at minimere i lovgivningsarbejdet!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.