I enhedslistens program opfordres der til socialistisk revolution. Det har Urbans Leny Malacinsky (LM) så spurgt lidt til. I et interview med Rosenkrantz-Theil (RT) sættes flere ting på plads.
Om overtagelsen af magtmidlerne siger RT: ”I Danmark går jeg ikke ud fra, at der er brug for våben.” Det er så sandt og alligevel ikke. Magtmidlerne baseres jo på våben. Og det system, indenfor hvilket disse magtmidler jongleres rundt i forskellige hænder, er baseret på magten. Så overtagelsen er naturligvis magtbaseret og dermed våbenbaseret. Det er den nuværende regering også. Det er enhver regering. Så naturligvis er der brug for våben i Danmark, hvis enhedslisten skal regere.
Om overtagelsen af bankerne siger RT: ”Det skal ske ved, at et flertal i folketinget vedtager det.” Her har vi så anvendelsen af våben. Og våben bliver jo ikke mindre våben, bare fordi flertallet eller folketinget anvender dem mod et mindretal. Men RT har gode grunde til at tænke på dette som noget ganske legitimt. Som hun siger: ”Staten tager jo halvdelen af din løn, uden at du forsvarer den.”
Baggrunden er også, at RT faktisk ikke opfatter det som overtagelse. Hun tror, det er alles retmæssige ejendom alt sammen. Om overtagelsen af virksomhederne i Danmark siger hun: ”Hvor de borgerlige vil tage fællesskabets ejendom og give til de private, vil vi gøre det den anden vej. I begge tilfælde tager man ejendommen fra nogen og giver den til andre. Det er bare et spørgsmål om, hvilken retning det går.” RT ser således ikke på ret og uret, men på retninger. Hun eksemplificerer denne relativistiske filosofi med sin opfattelse af Nordsø-olien.
”Jeg opfatter for eksempel Nordsø-olien som alle danskeres ejendom, men man har foræret den til AP Møller.” RTs opfattelse er forkert. Det var aldrig hendes olie. Årsagen er homesteading. Vil man have olien, så må man hente den. Man kan ikke bare påråbe sig ejerskab uden videre.
RT’s filosofi er en smule gal. Hvis den var logisk, så ejer kineserne vores Nordsø-olie og vi ejer hver 1/6.000.000.000 af ressourcerne på hele jorden. Tag fra hvem du vil. Det er en del af din 1/6 mia. del. Ren galskab og alligevel ikke. Folk forsvarer sig jo ikke, som RT påpeger. Våbenmagt er det eneste, enhedslisten forstår. Civilisation er de ikke nået til endnu. Så de borgerlige må lære at forsvare sig. I Danmark foregår det desværre ved at bruge en stor del af sit liv på politik. Gør de borgerlige ikke det, så forsvarer de sig ikke. Angrebene er nemlig uendelige med den nuværende grundlov.
”Når vi kunne gennemføre den danske grundlov uden at løsne et eneste skud, skulle det undre mig meget, at der er grund til det i en anden forbindelse”, siger RT. Sid stille og du bliver nationaliseret. Sådan er det bare.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.