”Sælg Storebæltsforbindelsen og få billigere transport på tværs af bæltet” udtaler den konservative folketingskandidat i Slagelse-Korsør kredsen Mikkel Scheel
”Vi kan ikke være tjent med, at der går en toldmur gennem landet og lade det være op til politikerne, at drive landets infrastruktur i konkurrence med det private. En løsning kunne være, at privatisere broen” siger Mikkel Scheel og fortsætter ”Renteniveauet er lige nu meget lavt, hvilket vil betyde, at salgsprisen vil være tilsvarende høj” og nævner internationale investeringsbanker og ejendomsfonde som mulige købere til Storebæltsforbindelsen.
”Som konservativ tror jeg på den fri konkurrence, det gælder også på transportområdet” siger Mikkel Scheel og pointerer, at den velfungerende Storebæltsbro har været med til at betale underskuddet på den skrantende Øresundsbro.
”Det må være op til kunderne, at vurdere om de ønsker, at benytte bro eller færge når de rejser på tværs af bæltet, det er ikke en politisk opgave at bestemme det,” siger kandidaten og tilføjer at de private færgeselskaber formentlig vil blive udkonkureret for skatteydernes penge dersom brotaksten uden videre nedsættes.
Mikkel Scheel påpeger, at et provenu fra salget af broen formentlig kunne betyde en betydelig nedbringelse af statsgælden.
”Lad samfundet putte gevinsten i statskassen, samtidig med vi får sat gang i hjulene i Vestsjælland og på Fyn, når markedet reagerer og priserne falder” slutter Mikkel Scheel.
[Se også Brotakster ]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.