9 år. Så lang tid kan man komme til at sidde i fængsel for at tilfredstille andre menneskers behov, i hvert fald hvis det behov er ulovlige stimulanser som f.eks. ecstasy. 2 mænd fik den hårde dom for salg af henholdsvis 123.000 og 117.000 af de ulovlige tabletter, mens andre involverede i sagen fik fire år, tre et halvt år og 60 dage bag tremmer.
Et hvert tænkende menneske må spørge sig selv om det virkelig er rimeligt at bruge så ekstremt et middel som frihedsberøvelse overfor “forbrydelser” som denne. For hvad består forbrydelsen i? Hvem er offeret? Er det kunden der ganske frivilligt har opsøgt narkohandlerne, endda sikkert efter meget møje og besvær, da man jo ikke kan slå den slags op på de gule sider, for at købe stofferne? Jeg har svært ved at forestille mig andet end at kun de allermest ynkelige væsener ville skyde skylden på pusherne for deres eget stofforbrug. Nej, det er selvfølgelig noget brugerne selv vælger, og hvis man, som jeg, tror på at hvert individ har ret til at bestemme over deres egen krop, så er det klart at folk bør have lov til at proppe hvad de vil ind i den, ligegyldigt om du og jeg så mener at det er den bedste beslutning.
Nogle ville påstå at det er “samfundet” det er offeret. Jeg har aldrig helt forstået denne påstand, men det må vel være en idé om at alle individer skal være til nytte ud fra nogle normer man har sat op. Altså, en kollektivistisk tanke af værste skuffe: vi skal bare gøre hvad nogen har vurderet er bedst for “samfundet” (hvad det så end er), ellers er vi ubrugelige eller skal måske endda, som i dette tilfælde, i fængsel i lang tid.
Som jeg ser det, er de eneste ofre i denne sag, de stakkels unge mennesker, der skal bruge år af deres liv indespærret, blot fordi nogle har valgt at gøre netop den vare som de solgte ulovlig. Det er en tragedie.
Det bliver værre endnu, når man tænker på at Politiet ikke kan finde ressourcer til at efterforske de sager der virkelig burde efterforskes og berører mange mennesker, f.eks. smårøverier, vold og ikke mindst indbrud. Det mest groteske eksempel på Politiets uduelighed så jeg i TV2-Lorry sidste år, hvor en familie i Roskilde var udsat for det ene indbrud efter det andet. Ikke alene vidste de hvem det var, de havde sågar filmet det! Alligevel nægtede Politiet at optage anmeldelse og foreslog dem at de selv kunne overmande indbrudstyven og foretage en civil anholdelse. Jo tak, så meget for de skattepenge. Men nu er der selvfølgelig mere prestige i at sætte folk bag lås og slå for offerløse forbrydelser end i at fange en mand der rent faktisk gør andres liv til et helvede.
9 år er lang tid. Længere tid end man får for at sparke et andet menneske til invalid, stjæle, røve, osv. Det er faktisk en længere straf end man får for de fleste andre forbrydelser overhovedet. Er det virkelig det man mener at Politiet og domstolene skal bruge deres kræfter på når de ikke engang er i stand til at yde borgere beskyttelse mod rigtig kriminalitet?
Mere om emnet:
Narko – Stop så hysteriet
Tåbelig narkolovgivning

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.