Joe’s bedstefar: Er der f-f-fri bane nu?
Han kigger frem fra forhørslokalet, hvor han har gemt sig under skyderiet.
Joe: Ja, kom med tegningerne. Hvor skal vi starte?
Joes bedstefar fisker et par krøllede lapper op af lommen og glatter dem ud på gulvet, mens Eva trækker værktøjskassen op af frakken igen.
Joes bedstefar: Lad os se her…Joe, tag fat i håndtaget, og vip det forsigtigt til venstre. Og du dersens…
Adam: Mig?
Joes bedstefar: Ja, du dersens,find trykudligningsknappen på maskinens venstre side. Det er den grønne. Og…når jeg tæller til tre, så trykker I samtidig. Klar? En…to…tre!
Adam og Joe gør, som han siger. Der går et par sekunder. Så høres en hvislen og rumlen fra vejrmaskinens indre, og en luge går op på toppen! De stimler alle sammen sammen og rejser sig på tæerne for at kigge ned i hullet til vejrmaskinens indre.
Joe: Hvor vildt…Du er for sej, bedstefar! Tror du, vi kan standse den indefra? Skal jeg kravle op i den?
Joes bedstefar: Øh (host), nej, det er nok bedre, jeg selv gør det…Så du ikke kommer til skade, selvfølgelig. Joe, min dreng, kan du give din gamle bedstefar en hestesko?
Han stopper papirlapperne i lommen, stiller sin stok, og Joe og Adam hjælper ham op på toppen af vejrmaskinen. Han griber fat i lugen og forsvinder ned i hullet.
Joe: Er du okay, bedstefar?
Intet svar.
Joe: Bedstefar?
Lugen: Klonk!
Adam: Lugen smækkede i?!
Joe: Bedstefar? Hvad skete der? Kan du høre mig?
Han lægger øret ind til vejrmaskinen og banker med hånden. Joe’s bedstefars stemme runger hult inde fra metalmonstrets mave.
Joes bedstefar: Gå væk med jer! Ingen skal stoppe mit vidunderbarn!
Vejrmaskinen er min opfindelse! MIN!
Joe: Bedstefar..! Hvad mener du? Er det din alzheimer, der driller igen?
Joes bedstefar: Nej, dreng! Det var mig, der ledede holdet, som opfandt vejrmaskinen. Chefvidenskabsmand Günter Walheimburger var også med, men det var min forskning, der skabte gennembruddet. Da han indså, hvor tæt vi var på målet, blev han ærgerrig. Han fortalte Manden i Cottoncoaten, at jeg havde stjålet komponenter til vejrmaskinen, og så fik jeg 10 minutter til at pakke mine ting. Fyret på gråt papir – Magen til frækhed!
Joe: Jamen bedstefar…
Joes bedstefar: Er I der stadig? Gå med jer. Scanningen skal fuldføres! Når statsministeren får at vide, at det var mig, der reddede Operation Isvinter, vil jeg blive forfremmet til videnskabsminister! Harh harh! De vil bukke og skrabe for mig!
Joe:…Jamen, bedstefar…Det kan du da ikke. De vil slette alle vores tanker! De vil gøre os alle til robotter, også dig.
Joes bedstefar: Spar mig for flæberiet. Intet må stå i vejen for videnskabens fremskridt!
Adam: Joe, vi må ind i vejrmaskinen og stoppe din bedstefar.
Joe: Jamen…hvad, hvis der sker ham noget?
Adam: Vi har ikke noget valg. Du hiver ned i håndtaget, og jeg trykker på den grønne knap. En…to…tre!
Igen lyder der en hvislen og rumlen inde fra vejrmaskinen, og lugen går op med en knirken. Joe kravler op på vejrmaskinen og springer ned i hullet. Så hører Adam og Eva lyden af en vild slåskamp og kroppe, der bliver kastet mod maskinens indre. Efter nogen tid dukker Joe op af hullet igen med et blåt øje.
Joe: Nu er han uskadeliggjort. Hjælp mig med at hive ham ud.
Han hiver sin bevidstløse bedstefar op gennem lugen, og Adam og Eva tager fat i hver sin arm og hiver ham ned på gulvet. Eva trækker hurtigt syv meter nylonreb op af frakkelommen og binder bedstefaren på hænder og fødder.
Joe: Jeg har lige set kontrolbordet. Jeg tror godt, jeg ved, hvordan man stopper vejrmaskinen!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.