“Danmark sakker langt bagud i forhold til resten af Europa”, kunne DR rapportere her til morgen. Ikke – som man måske kunne tro – med hensyn til sænkelser af marginalskatten – men derimod med hensyn til rygeforbud i det “offentlige” rum (som navnet til trods tilsyneladende også dækker privatejede restauranter). Ordene kom fra formanden for Kræftens Bekæmpelse, Anne Thomassen, men er straks blevet taget op af Socialdemokratiets Sophie Hæstorp Andersen, der tilsyneladende er enig i, at Danmark på dette punkt trænger til at indhente andre lande, som f.eks. Irland.
En interessant tanke, som, jeg mener, Liberator bør tage op ved at præsentere en række andre områder, på hvilke Danmark halter langt bagud i forhold til andre lande. Man kan betragte det som Liberators julegave til Socialdemokratiet. Trofaste læsere kan hjælpe Socialdemokraterne ved selv at tilføje flere områder.
Menneskerettighederne
Når det gælder overtrædelser af Menneskerettighederne, halter Danmark langt bagud lande som fx Tyrkiet – på trods af en ihærdig indsats for at varetægtsfængsle folk så længe som muligt uden retssag. Her kunne et par lovindgreb på foranledning af Socialdemokraterne måske sætte os i stand til at indhente tyrkerne.
Kvindeundertrykkelse
Også når det gælder undertrykkelsen af kvinder, halter Danmark langt bagud andre lande, som fx Iran. Selvom den danske folkestemning måske er indstillet imod undertrykkelsen af kvinder, så burde det ikke være noget, som en statslig oplysningskampagne ikke ville kunne rette op på.
Mindretalsrettigheder
På dette punkt halter Danmark langt bagefter mange lande i verden. I hvert fald uden for Europa. Igen er dette dog et område, hvor danskerne instinktivt måske vil modsætte sig et politisk indgreb. Igen må rådet lyde, at hvis Socialdemokraterne nu starter med at foreslå diskrimination af muslimer, så kan det godt være, at forslaget kan vinde befolkningens støtte. Og så kan man jo altid gå videre til andre grupper senere.
Økonomiske rettigheder
Når det gælder indskrænkninger i befolkningens økonomiske rettigheder, er Danmark allerede i førerfeltet. Men lande som fx Kina er alligevel langt foran. Dog ikke udenfor rækkevidde, hvis vi tager os sammen. Men her er det imidlertid lidt groft, at beskylde Socialdemokraterne for ikke at gøre deres bedste. Her er det nok i højere grad de andre partier i folketinget, der holder Danmark tilbage i feltet.
Så alt i alt er der masser af områder for Socialdemokraterne at tage fat på. Det er ikke kun på rygeområdet, at Danmark er bagefter omverden. Det er bare om at gå til den!
Jeg håber med ovenstående at have demonstreret, at det ikke altid er en fordel, at ligge forrest i feltet. Således heller ikke når det gælder krænkelser af restauratørers ejendomsret.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.