Adam er stoppet op med kompasset ret foran sig. Joe og Joes bedstefar kigger ham over skulderen. De har fulgt kompas-nålen hele vejen igennem byen, og nu kan de ikke komme længere. Bygningen foran dem har et billede af en stor ørn på dobbeltdørene. Pansrede dobbeltdøre.
Adam: Det forstår jeg ikke. Hvorfor i alverden skulle vejrmaskinen være på den amerikanske ambassade?
Joe: Aner det ikke. Hvad gør vi nu, bedstefar?
Joe’s bedstefar: Hvad gør vi…ved hvad? Sig mig, trækker det ikke en smule herinde?
I det samme kommer en skikkelse gående hen af fortovet med tøjet slæbende efter sig. De skynder sig at dukke ned bag en af de store blomsterkasser. En burka træder op til de pansrede dobbeltdøre, bukker sig ned og placerer en lille genstand på den øverste trappe. Så skynder den sig i ly bag blomsterkassen lige ved siden af vores venner. De holder vejret, men det er ikke nødvendigt ret længe. Et øresønderrivende brag får dem alle tre til at kaste sig fladt på maven med hænderne over hovedet. Bilalarmerne begynder at hyle fra trykbølgerne. Adam stikker hovedet op lige i tide til at se en flagrende burka storme ind gennem hullet, hvor de pansrede dobbeltdøre stod.
Adam og Joe kigger på hinanden. Så farer de efter burkaen ind på ambassaden. Der er helt mørkt derinde, og de står et øjeblik og prøver at orientere sig. Deres vejrtrækning giver genlyd i hallen. Længst væk slipper lys ud igennem en dørsprække, så de lister hen over granitgulvet på deres gummisko og kigger ind af sprækken. En trappe fører ned, og de lister forsigtigt videre, et trin ad gangen og med ryggen mod væggen. Da de når ned for bunden, træder de ud i en lang gang. En dør står på vid gab. Indenfor ligger en kineser i en blodpøl på gulvet – bundet til en stol?
Adam: Hvad dælen foregår he…!
Mere når han ikke at sige, inden han pludselig stirrer ind i et rør af metal, der er så smalt, at kun en genstand med en diameter på ikke mere end 9 mm kan passere igennem det.
Adam: Gisp!
Bob’s boss’ 9mm: Klik.
Bob’s boss: Don’t…make…a…fucking…move.
Adam: Skyd ikke! Øhhh, do not shoot!
Han rækker hænderne i vejret.
Adam: Det var ikke os, der sprængte døren i luften med dynamit! Jeg sværger! Det var en burka…Jeg er sikker på, at det er Mr. Most Wanted, der er kommet efter vejrmaskinen!
Bob’s boss: I’ll be damned…Mr. Most fucking Wanted is here? Hey, how do you know about the weather machine?
Adam: Det er en lang historie. Først må vi stoppe Mr. Most Wanted, inden han fryser os alle sammen til is.
Bob’s boss: The boy’s right. Bob, go wake up the marines. Quietly. And bring me back every box of 5.56 you can find. Do you boys know how to fire a weapon?
Joe: Øh nææ…
Bob’s boss griber en M-16 og holder den frem for sig.
Bob’s boss: Pay attention. This baby weighs 2,940 kilo which makes it a relatively light firearm. The M-16 was the first weapon ever produced by the Colt Company. It was manufactured during the Vietnam war, designed especially for jungle warfare, swamps, vegetation. You know the drill. Effective shooting range for a single target is approximately 400 meters, for multiple targets 500 meters. Now, you’re probably wondering about the barrel. It’s long, 50,8 cm to be precise, which makes it a pretty stable weapon. And if you ask me, the finest and most precise goddamned piece of warfare machinery ever made by man. Are you with me?
Adam: Øh…yes.
Bob’s boss: These M16’s are loaded and unlocked, so don’t fool around with the trigger. They’re on semi-automatic. Keep it that way. When you run out, just push the release button on the right and replace the clit. You only shoot on sight and never if me or Bob are in the way. Got it?
Joe: Øh…
Adam: Jep – kom med den!
Bob’s boss kaster to M16’er over til dem.
Bob: (pust) I got the ammo, sir. The marines are taking up their positions. I’ll go first. You cover me.
Bob’s boss: Okay, let’s wipe this motherfucker out. And hey – keep an eye out for each other out there. This is going to get nasty.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.