Karachi International Airport er fuld af muslimer i deres stiveste puds. De er på vej hjem for at fejre den store afslutningsfest efter Ramadan. Kvinderne er klædt i brandsmarte burkaer, gederne bræger i deres snore, uvidende om deres rolle i aftenens saftige menu. Menneskemylderet er så broget og larmende, at ingen hæfter sig ved en forslidt burka, der trækker en kuffert efter sig hen mod check-in skranken.
Burkaen: Copenhagen.
Stemmen lyder måske en smule dyb?
Check-in damen: Excuse me, I didn’t hear you?
Burkaen: COPENHAGEN!
Check-in damen: Will that be one way or a return ticket, mam?
Burkaen: One way.
En hånd dukker op fra burkaen og lægger en stak krøllede 100$ sedler på skranken.
Check-in damen: Here you go, mam. Your flight leaves in 45 minutes from gate 16B. Enjoy your flight.
Burkaen samler billetten op med et grynt og bevæger sig over mod metaldetektoren. Den begynder at bippe højere og højere, og da burkaen går igennem, går den helt amok. En lufthavnsvagt med overskæg trækker burkaen til side og begynder at føre en detektor hen over klæderne. Her slynger burkaen sin kuffert mod vagten med sådan en kraft, at han forbavses over, at en kvinde kan være så stærk. Vagtens supervisor kommer ilende, beroliger burkaen og skælder vagten ud for at have befamlet en enlig kvinde for gud ved hvilken gang. Burkaen grynter, hiver kufferten ned fra båndet og trækker af sted med den igennem duty-free området.
En time senere hænger fly KJ 612 i luften over de afghanske bjerge. Hvis der havde været en bagrude, ville passagererne have set et amerikansk Stealth-fly forsvinde i horisonten og en paddehattesky rejse sig over det, der for få minutter siden var Karachi International Airport. Bortset fra en svag trykbølge, der af piloten forveksles med turbulens, forløber turen roligt. Burkaen falder hurtigt i søvn i sit sæde og snorker højt lige til hjulene rammer landingsbanen i Kastrup lufthavn klokken 03.15 om morgenen.
Betjenten i paskontrollen sov over sig tidligere på natten og måtte ringes op af vagthavende. Han nåede hverken at børste tænder eller at putte sine kontaktlinser i, inden han tog en taxa ind på arbejdet. Ellers havde han nok lagt mærke til, at limningen i burkaens pas ikke helt følger kanten. Men betjenten ser ganske dårligt uden kontaktlinser. Derfor strejfer der netop nu en burka med et dynamitbælte rundt i Københavns gader på jagt efter det, den er fløjet mange tusinde kilometer for at finde. Mobiltelefonen ringer.
Most Wanted: Allu?
(bzbbbbzzzzb)
Most Wanted: CIA?
(zzzbzbbbzzb)
Most Wanted: Dogammercholdayle?
(bzzzzbbzbbb)
Most Wanted: Dag Hammerskjolds Alle?
(bz)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.