Ny statistik viser at de højest uddannede somaliere vælger at forlade det som mange danskere ser som “verdens bedste land” for at rejse til England, der slet ikke har et socialt sikkerhedsnet i samme grad som Danmark. Angiveligt føler mange somaliere at de har langt flere muligheder i et land hvor de er nødsaget til at klare sig selv og hvor folk er mere åbne overfor mennesker med en anden etnisk baggrund end mange er hér i landet, hvor alle politiske partier konkurrerer om enten at holde alle etniske grupper ude eller at overdænge med “omsorg” og sociale overførselsindkomster.
Velfærdsstaten virker kvælende på privat initiativ, det ved vi godt. Men det må også være tydeligt at den tiltrækker de mennesker der ingen ting kan. I stedet for at de bedste somaliere starter virksomheder og arbejder hér i landet, bliver resultatet at de udvandrer til det friere England, mens dem ikke har så meget at byde på bliver i “trygge Danmark”, der på trods af de mange besværlige krav fra socialkontoret, trods alt garanterer en, en indkomst. Den gode arbejdskraft udvandrer og taberne bliver her.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.