Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet har imponeret mig. De har imponeret mig, fordi de har overgået sig selv I populisme, og for et politisk parti skal der ellers en del til. I følge meningsmålingerne står sosserne og de radikale til at danne regering næste gang, så det gælder naturligvis om at smede mens jernet er varmt, men der må noget til for at sikre sig at man nu virkelig også får de ekstra stemmer som meningsmålingerne kælent lokker med.
Jeg kan forestille mig at man har lagt hovedet ekstra meget i blød, for man er kommet op med den idé, som Elsebeth Gerner Nielsen præsenterede i Information forleden, nemlig at for at man som udlænding skal kunne bo sammen med sin familie i Danmark, skal gennemgå et tvungent kursus i dansk, ellers er det ud af vagten. Et forslag som dette havde jeg aldrig troet at jeg skulle høre fra de radikale, men det ser ud til at de regner med at også denne valgkamp kommer til at dreje sig om udlændingepolitik, og at der skal hentes stemmer fra de partier der har markeret sig stærkt på disse områder, som f.eks. DF og Venstre. At socialdemokraterne følger trop er mindre overraskende, da de jo hele tiden bare har strammet linjen overfor udlændinge.
Det er umuligt for mig at se hvorledes det kommer politikerne ved at nogen henter en kone fra et andet land, og endnu mindre om hun taler dansk, tysk eller swahili. F.eks. er der i Danmark en stor gruppe af kinesiske indvandrere, i øvrigt en af de ældste indvandrergrupperinger i landet, og mange af dem blander sig stort set aldrig med danskere. Denne gruppe er heller ikke en der belaster de danske sociale myndigheder, eller optræder i stor stil i kriminalstatistikkerne. Det er dog en af de dårligst integrerede indvandrergrupperinger , men det er altså ikke noget problem, da de for det meste passer sig selv, og vi andre i øvrigt kan nyde godt af deres grillbarer, butikker, restauranter, osv. som de lever af. Skulle en af disse kinesere hente sig en mand eller kone fra Kina, skal de altså i fremtiden regne med at blive tvunget til at gennemgå et kursus i dansk for at kunne bo hér, også selv om deres ægtefæller er forpligtede til at tage sig af dem og de i realiteten ikke er berettigede til sociale ydelser ( så det er altså ikke dér skoen trykker ).
Alligevel, så skal der altså smides penge ud på at lære mennesker der ikke er interesserede i det, dansk, også selv om de muligvis slet ikke har brug for det sprog. Selv har jeg kendt indvandrere der har boet her i årevis der ikke kunne dansk, og når jeg spurgte dem hvorfor de ikke havde lært sproget efter flere år, så sagde de blot “hvorfor skulle jeg det”? “Jeg klarer mig fint med engelsk”. De følte simpelthen ikke at de havde brug for at lære det danske sprog, og desuden regnede de ikke med at blive for evigt. Hvilket vel er deres egen sag, skulle jeg mene.
Man påstår da heller ikke at forslaget er til for at beskytte kinesiske indvandrerkvinder, eller andre der klarer sig fint uden at kunne dansk, men det er en langt svagere gruppe hun påberåber sig at beskytte, nemlig de stakkels indvandrerkvinder der bliver hentet hertil, til de såkaldte fætter-kusine ægteskaber, eller arrangerede ægteskaber om man vil. I Information kan man således læse Socialdemokratiets Anne Marie Meldgaard udtale følgende: ” Det skal være obligatorisk at lære dansk. Vi har været for nervøse for at stille krav, fordi det handler om integration. Men det hæmmer integrationen, hvis en kvinde i et fætter-kusine ægteskab bliver holdt hjemme, fordi dansk kun er et tilbud og ikke et krav”
24-års reglen
Det får mig til at tænke på begrundelsen for den såkaldte 24-års regel, ja i ved, en af de mange regler der gør det stort set umuligt for danske statsborgere at gifte sig med en udlænding og så bosætte sig hér i landet. Den regel der får unge mennesker til at bosætte sig i Malmø, så de kan være i nærheden af Danmark, og passe deres uddannelse og arbejde. Den blev angiveligt indført for at beskytte disse unge mennesker fra at blive tvunget ind i ægteskaber. Det viste sig senere at tvangsægteskaber er et stort set ukendt fænomen i Danmark, og at reglen er fuldstændigt latterlig og unødvendig, men den består stadigvæk, til stor gene for de unge mennesker der er så letsindige at finde deres livs kærlighed i et andet land, og sikkert til stor glæde for magtsyge politikere, der kan fornøje sig med at de nu også kan blande sig i folks kærlighedsliv og dermed er et skridt nærmere på den totale kontrol af alle livets aspekter.
Det “morsomme” er at de radikale netop har udtalt sig kraftigt mod 24-års reglen, hér fra det forslag som Elsebeth Gerner Nielsen selv var med til fremsætte om et såkaldt kærestevisum, der skulle kompensere for de problemer som 24-års reglen havde skabt (ja, er det ikke skønt når man lovgiver for at rette op på lovgivning der er indført for at rette op på en helt tredje lovgivning? De ved hvordan de holder sig selv i arbejde, de politikere ) i marts, 2003:
Regering har strammet vilkårene for udlændinges ophold i Danmark så meget, at det har fået alvorlige konsekvenser for borgerne i Danmark. I forbindelse med familiesammenføring af udenlandske ægtefæller har især 24-års-reglen og kravet om » størst samlet tilknytning « til Danmark ramt borgernes muligheder for samliv med en udlænding i Danmark. Regeringen har fået opfyldt sit ønske om at holde mennesker med udenlandsk baggrund ude af Danmark, men regeringens politik har også medført en dansk folkevandring til Sverige.
Et etårigt kærestevisum vil være særlig relevant for yngre mennesker, der i forbindelse med studier eller arbejde i udlandet indleder et forhold til en person fra et ikke-EU-land. Forslaget vil betyde, at parret ikke længere vil være tvunget til kortvarige besøg på turistvisum uden mulighed for reel afprøvning af forholdet inden eventuelt giftermål. Samtidig vil en sådan visummulighed betyde, at parret ikke føler sig tvunget til at indgå ægteskab for at få mulighed for samliv.
Nu forsøger man sig altså i bedste populistiske stil med et forslag om tvungen danskundervisning, alt sammen for at fremme integrationen og beskytte de stakkels udlændinge, der jo altså var præcis den samme begrundelse man kom med da 24-års reglen blev indført. Den 24-års regel man har kritiseret på det kraftigste ( med god grund ), men åbenbart forsøger at lægge sig op ad, med dette nye forslag.
Nye forslag
Hvad mon det næste bliver? Hvordan vil R næste gang forsøge at kapre DF-stemmerne? Jeg har ingen anelse, men jeg har besluttet mig for at hjælpe Elsebeth lidt, og kommer hér med tre forslag til andre kurser man kunne tvinge folk til at tage for at sikre at de opnår mere danskhed og dermed integreres ordentligt.
1.Madlavningskursus
En oplagt idé til et kursus. Det nytter ikke at de kommer hér med deres eksotiske mad, ris, karry, halalslagtning og hvad ved jeg. Næ, de skal lære at lave ordentlig dansk mad, og når de nu ikke kan finde ud af at gøre det selv, så er det vel kun rimeligt at staten træder til og tvinger lidt sylte i dem. Der er trods alt ikke meget der er mere dansk end det store kolde bord. Man kunne evt. sige at det var for at beskytte dem der ikke kunne klare stærk karry,pga. en svag mave mod det udenlandske, krydrede køkken eller noget i den stil, hvis der var problemer med at få stemmer nok i Folketinget til at gennemføre forslaget.
2.Velfærdsstatskursus
Noget andet der virkelig ville fremme integrationen, ville være et kursus i rigtigt at værdsætte velfærdsstaten. Det kunne f.eks. bestå i at man hårdnakket påstod at rigdommen i Danmark skyldtes det høje skattetryk, eller at fagforeningerne havde skabt al rigdom i landet i tide og utide. Endvidere skulle man også undervises i at højlydt gøre opmærksom på hvor dejlig den danske velfærdsstat er, så snart man hørte et eneste ord om f.eks. USA, eller andre steder hvor skattetrykket var mindre. Derudover så kunne man samtidig lære at råbe op om at man havde ret til ditten og datten, i bedste danske stil.
3.Uhøflighedskursus
Alt for mange indvandrere yder alt for god service i deres restauranter og butikker. Det er udansk og skader derfor integrationen. Hvor mange gange er jeg ikke blevet grebet af total afsky, når en halvanden meter høj asiatisk tjener på en japansk restaurant har været opmærksom på mit mindste vink. Sådan gør man ikke hér til lands, og jeg foreslår derfor de radikale at forsøge at etablere kurser i hvordan man ignorerer sine kunder, og nærmest tager det som en fornærmelse når de forsøger at betale.
Jeg håber at Elsebeth Gerner Nielsen kan bruge mine forslag, og det skal være hende helt vederlagsfrit at anvende dem, ja hun behøver ikke engang at nævne hvem hun har dem fra. Dog ville jeg værdsætte at jeg fik lov til at bo i landet når R engang kommer i regering, på trods af mit udenlandske statsborgerskab. Jeg lover at jeg nok skal spise et stykke med sylte.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.