http://www.dr.dk/nyheder/penge/article.jhtml?articleID=145975
I en bred og statistisk stensikker undersøgelse foretog et par journalister en rundspørge blandt 7 ejendomsmæglere og fandt at de 5 ikke fortalte om at en grund havde en forureningssag hos amtet eller kommunen, når man spurgte til grundens beskaffenhed. Og det kom i TV-Avisen som en generel anklage mod alle, der kalder sig ejendomsmægler.
Skal ”vi” så ikke have en lov om at det skal oplyses? Nej, for laver man en lov om det, så sker der to ting:
1) Fupmagere bliver sværere at afsløre. Mange mennesker er fulde af løgn eller er bare sjuskede, og det er jo rart at kunne afsløre dem. Eftersom sådan noget som forureningssager kan findes af andre veje end mægleren, er det en af mange goder måder, hvorpå man kan undersøge om en mægler er værd at handle med.
2) I familie med 1) bliver folk sløve oveni hovedet af at der eksisterer lovgivning der påbyder mennesker at være rare ved hinanden. De tror sig beskyttet uden at være det.
3) Den grinagtige urskov af love og regler samt cirkulærer om deres fortolkning øges.
4) TV-Avisens journalister skal ikke sætte dagsordenen ved så manipulerende metoder, men fortjener selv at blive retsforfulgt.
Naturligvis skal det være strafbart, at snyde, men det er det jo i forvejen. Enhver kan i samfundet forfølge snydere og sjuskemikler juridisk, men endnu bedre kan man udbrede oplysningen om at disse mennesker er uærlige, så de kan gå fallit i en fart.
Det ville således være bedst om journalister oplyste hvem, der havde fortiet de vigtige oplysninger. Ikke bare TV-Avisen, som står bag undersøgelsen, men også forbrugerblade og forbrugerforeninger kan hjælpe med at udbrede disse oplysninger til netop dem, som har behov for dem; folk der ikke fortjener at blive snydt, og det er jo især folk, der undersøger sagen inden de laver bungy jump.
Løse anklager mod hele mæglerstanden må virke provokerende for de to af de syv, der oplyste at der var forureningssager, ligesom alle de mæglere, der ikke blev spurgt, nu står med et stempel i panden, fordi ordet mægler i stedet for personernes eller i det mindste firmaernes navne blev brugt. I stedet blev der blot sagt at mæglere ikke oplyser (nutid) om det og der blev vist billeder som ikke var af de involverede, nemlig de adspurgte mæglere. Fx blev der vist billeder af en Danbolig mæglers forretning. Hele Danbolig er dermed udstillet som skyldige.
De involverede fra TV-Avisen er nu erstatningspligtige overfor hele mæglerstanden i Danmark pga. deres temmelig klodsede måde at advare forbrugerne på. Klodset er naturligvis et pænt ord for at TV-Avisens metoder er overlagt plat sensationsjournalistik tangerende til optagelser af telefonfis efterfulgt af en gang bæh-buh mod enhver mægler.
Jeg siger TV-Avisen, fordi nogle journalister har lavet dette indslags indhold, fået kamerafolk tildelt, fået det redigeret, godkendt og sendt i 21-nyhederne.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.