Følgende er d.d. sendt til Kennedy Instituttet:
Til Kennedy Instituttet
Det er nu igen i den politiske debat blevet foreslået (bla. af SF’s Anne Baastrup og af DF’s Pia Kjærsgaard), at man på baggrund af Kennedy Instituttets blodprøvebank opbygger et DNA-register, som skal dække hele befolkningen.
Jeg finder det højst betænkeligt, at politikere i en retsstat overhovedet kan komme på dén tanke, og jeg er skræmt fra vid og sans af at tænke på, hvad et sådant register vil kunne udrette i de forkerte politiske hænder.
Jeg har erfaret, at der ved min fødsel blev taget en prøve af mit blod, som opbevares af Kennedy Instituttet. Mine forældre blev ved min fødsel ikke gjort opmærksom på, at disse blodprøver ville kunne anvendes til andet end rent medicinsk forskning og diagnose.
Idet mine forældre udelukkende har lånt min blodprøve til Kennedy Instituttet med forskning for øje, og idet min blodprøve tilhører mig, skal jeg hermed bede om at få den udleveret, så den ikke kan anvendes til opbygningen af et DNA-register.
Idet jeg kunne forestille mig, at blodprøverne er registreret under CPR-numre, skal jeg oplyse, at mit CPR-nummer er 100877XXXX. Eventuelle udgifter til porto skal jeg nok dække.
mvh
David B. Karsbøl
Se også Et skridt hen imod overvågningssamfundet og Breve til overmagten I: Brev til folkeregisteret.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.