I 1947 var skattetrykket i pct. af BFI 27%. Nu er det over to gange så stor en andel af BFI. Man kunne godt tænke sig, at en oppositionspolitiker bad skatteministeren om en redegørelse for, hvordan det er gået til. Svaret ville naturligvis være: Det er fordi, udgifterne er steget. Selvfølgelig; det er da det naturlige svar. Sikke en idiot, der spurgte.
Hvis nu en privat person, der arbejdede for sin indkomst, blev spurgt, hvordan det kunne være, at hans indkomst var fordoblet. Og han så svarede, at det var fordi, at han nu havde dobbelt så store udgifter. Så ville man mene, det var et latterligt svar. Hans indkomst afhænger jo af, hvad han yder.
Spurgte man derimod en indbrudstyv, hvorfor han nu begik dobbelt så mange indbrud. Og han så svarede, at det var fordi, han nu havde dobbelt så store udgifter. Så ville man sige ‘Aha, ok’. Ja, det var da en meget naturlig begrundelse.
Spurgte man en gangster, hvorfor beskyttelsesgebyret, var blevet dobbelt så højt. Og han svarede, at det fordi, han nu havde ansat dobbelt så mange til at ‘beskytte’, så ville man forstå svaret.
Men er antallet af politibetjente blevet dobbelt så højt i forhold til befolkningsstørrelsen ? Og hvorfor er politiet ikke blevet bedre til at beskytte mig mod indbrud, når beskyttelsespengene er blevet forboblet?
Hvorfor er skatterne steget ? Hvem skal jeg ringe til, når staten stjæler fra mig?
Hjælp!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.