Ny service på Liberator: Kåring af danske junk-journalister
Liberator vil med jævne mellemrum kåre en dansk junk-journalist. En junk-journalist er en journalist, der har sig gjort sig bemærket med en ualmindelig ensidig, tendentiøs eller direkte fejlagtig artikel i et dansk dagblad eller tidsskrift.
Baggrunden for kåringen af en junk-journalist er, at dansk journalistik tit fremstår useriøs og politiseret. Alt for ofte støder man som læser på fejlagtige oplysninger, sammenblanding af meninger og fakta og sløseri i de danske medier. Dertil kommer, at man som liberal føler frustration, når man læser den tendentiøse dækning af markedets aktiviteter, som kommer til udtryk gennem en konstant mistænkeliggørelse af kapitalistiske principper og en degradering af individualisme.
Med kåringen af en række danske junk-journalister håber vi på at kunne skabe opmærksomhed omkring problemerne i dansk journalistik. Vi håber at kunne medvirke til at belyse sagen fra den anden side. Vi håber at kunne udstille sløseriet og ensidigheden.
Det er således absolut ikke nogen ære at blive udnævnt til junk-journalist – det er en skam.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.