Dansk Folkeparti har nu endeligt afsløret sig. Partiet er anti-kapitalistisk ind til marven. For nogle måneder siden kunne Pia Kjærsgaard fortælle pressen, at Dansk Folkeparti ikke kunne se et råderum til skattelettelser i den danske økonomi. Med de mere og mere absurde, nationalistiske markeringer og hadske kampagner imod indvandring og andre kulturers ligeværd, sætter partiets ordfører, Kristian Thulesen Dahl nu trumf på. Ligesom Le Pen i Frankrig, Carl I Hagen i Norge og andre nationalistiske bevægelser udtaler Kristian Thulesen Dahl nu partiets støtte til den såkaldt “verdensomspændende” organisation for såkaldt “styret” globalisering, Attac.
I en udtalelse til Aarhus stifttidende siger han:
“Når man i større og større omfang har frie kapitalbevægelser og samtidig har en handel, der koncentreres på få hænder, ser vi en udvikling, der minder om enevælden, fordi det er meget få personer, der reelt kommer til at styre en meget, meget stor del af verdenshandlen. Det må vi alle forholde os til som en udvikling, der ikke kun er god. Den medfører også en række problemer. Vi bliver nødt til at diskutere, hvordan befolkningen får en større råderet over sin egen situation og sikrer demokratiet i den ny verdensorden, siger Kristian Thulesen Dahl.”
Jeg har betragtet mig selv som så åben og tolerant, at jeg ikke automatisk har stemplet sympatisører til Dansk Folkeparti som ignoranter. Selv om jeg ubetinget går ind for fri indvandring og i øvrig er rystende ligeglad med andre personers hudfarve, kultur, traditioner og religiøse overbevisning, har jeg på et eller andet plan kunnet forstå, at Dansk Folkeparti har kunnet få opbakning.
Imidlertid må det nu stå klart, at man ikke har det fjerneste at gøre i Dansk Folkeparti, hvis man har liberale eller liberalistiske sympatier.
Det burde være gået op for folk nu, at Dansk Folkeparti ikke kan ses som Fremskridtspartiets afløser. I stedet bør man anskue det som et supplement til socialdemokratiet, hvor racehygiejne udgør den ekstra dimension. Det er således påfaldende, så lidt socialdemokratiet har kunnet kritisere ved Dansk Folkeparti. Socialdemokrater har måttet nedlade sig til at kalde DF’ere “ikke stuerene”, men en egentlig konsistent kritik har fuldkomment manglet – også fra de “borgerlige” partiers side.
Det må vi gøre noget ved…

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.