I morgen, lørdag den 24. februar, dannes Attac ved et stort kollektivistisk massemøde arrangeret af de kulturradikales foretrukne talerør, Information. Dannelsen har været ventet. Ikke med længsel, men med sørgmodig forudseenhed.
Danmark er et af de lande i verden med flest hysteriske mennesker, så det var kun et spørgsmål om tid, før Attac kom til landet.
En række fremsynede venner af det åbne samfund har besluttet sig for at danne et bolværk mod Attacs ophedede misinformation og forvrøvlede påstande om verdenshandel, globalisering, fremmedgørelse og kapitalisme.
Navnet på dette bolværk er Mod-Attac. Inspireret af det svenske initiativ (www.motattac.nu) har det danske Mod-Attac også dannet sin egen hjemmeside.
Gruppen af enkeltpersoner, som tilsammen går under navnet Mod-Attac, dannes ved en symbolsk indtagelse af burgere på McDonalds på Amager Torv i morgen klokken 14.
– Vær dér og vis din sympati for globaliseringen og det åbne samfund…
______________________________________
Mod-Attac har udsendt følgende pressemeddelelse til interesserede journalister:
“Pressemeddelelse fra mod-ATTAC Danmark
Hellere burgere end brosten! Lørdag den 24. februar dannes netværket mod-ATTAC. Netværket vil oplyse om de gavnlige virkninger af globalisering og frihandel. Samtidig vil netværket oplyse om de skadelige ideer, som den militante bevægelse ATTAC reelt står for.
Vi vil påvise, at ATTACs politik slet ikke er til gavn for ulandene. Vi vil påvise, at ATTAC ønsker at blande sig i almindelige menneskers liv. ATTAC vil bestemme, hvordan lønmodtagerne sparer op til deres pension, hvad vi må spise, hvilken musik vi må lytte til, og hvilke film vi skal se.
Hjemmeside med oplysning Mod-ATTAC’s foreløbige hjemmeside kan ses på www.mod-attac.dk/welovedrude, hvor vi bringer en kritisk gennemgang af ATTAC’s grundlag. (Denne adresse er kun aktiv fredag, og afløses lørdag af mod-ATTAC’s rigtige hjemmeside på www.mod-attac.dk).
Desuden offentliggør vi en række citater af ATTAC’s ledere, som tydelig viser deres énøjede, deres ekstremt forenklede, usaglige kritik af frihandel – og deres støtte til protektionisme og hærværk. Endelig rummer hjemmesiden vore egne synspunkter og vores eget manifest for en åben verden. Vi ønsker at fremme ulandenes mulighed for at øge deres velstand ved at deltage i globaliseringen. Vore synspunkter er bl.a.:
· Ja til fri bevægelighed for varer, tjenesteydelser, kapital og mennesker · Ja til internationale frihandelsaftaler og til organer som f.eks. WTO · Ja til afvikling af EU’s landbrugsstøtte – som skader ulandene · Ja til fri adgang for ulandenes varer til de vestlige markeder · Ja til afskrivning af ulandenes gæld i den udstrækning at de gennemfører politiske og økonomiske reformer · Nej til Tobin-skat, der hæmmer den løbende tilpasning af kapitalmarkederne og øger risikoen for “katastrofe-tilpasninger” som i Sydøstasien i 1997.
Mod-ATTAC er del af en større modoffensiv til fordel for globalisering og frihandel. Denne modoffensiv er startet af det svenske Motattack (www.motattack.nu).
Symbolsk indtagelse af burgere Mod-ATTAC har ikke ambitioner om at blive en bevægelse. Vi er blot et netværk af enkeltpersoner, der samles på tværs af partipolitisk tilhørsforhold. Derfor indkalder vi ikke til stormøde. Oprettelsen af vores hjemmeside og netværk bliver markeret med en symbolsk indtagelse af burgere på McDonalds. Hér vil vi – med tusindvis af andre danskere – samles i fredsommelig og symbolsk solidaritet med globaliseringen og den enkelte forbrugers frie valg. Det vil også være en fredelig protest mod de hærværks-mænd, der jævnlig raserer McDonalds i protest mod globaliseringen. Hellere burgere end brosten!
Nærmere oplysninger Mod-ATTAC’s symbolske indtagelse af burgere vil finde sted den 24. februar kl. 14.00 på McDonalds, Amagertorv i København. Pressefolk, der er interesseret i at møde netværkets stiftere ved den lejlighed, bedes kontakte Jesper Ib på tlf. 2023 8939.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.