Jeg ved godt at dette forum normalt ikke er beregnet på personlige meddelser og lignende. Men jeg håber, I vil bære over med mig for denne ene gangs skyld og hjælpe mig med at finde svar på mine spørgsmål.
En af forrige uges store nyheder var, for nu at benytte Informations formulering, at “Poul Nielson tryner NGO’er”. CLONG, der er en EU paraplyorganisation for udviklingspolitiske NGO’er, har tilsyneladende rod i regnskaberne, og Poul Nilson har smækket EU kassen i.
Jeg ved ikke hvad CLONG står for, jeg ved heller ikke hvad en “udviklingspolitisk NGO” er for noget, og det er endda kun toppen af isbjerget. For nu har jeg fundet ud af, at jeg ikke ved hvad en NGO er for noget, og det troede jeg ellers, at jeg gjorde.
Jeg troede at idéen med NGO’er var, at de var uden for statslig indflydelse, at de var uafhængige. Men hvis man kan smække kassen i over for dem, så er de vel ikke uafhængige vel? Føler en bistandsklient sig uafhængig af staten?
Kan det ikke være svært at trodse den, der financierer gildet? Kan alle former for NGO’er få støtte, eller skal de godkendes af en statslig indstans?
NGO er et meget forvirrende koncept. Hvad kalder man så en organisation, der fuldstændig uden statens indflydelse? NGO+?
Nå, jeg vil holde op med at bryde min hjerne inden den brænder sammen. Jeg takker for tålmodigheden. Alle former for hjælp til afklaring, er jeg meget taknemmelig for.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.