DK. Skatterevisorforeningen har fået en ide. Vi skal have et skattepoliti i Danmark. I USA er politiet delt op i postpoliti, skattepoliti osv. I Danmark har vi til det økonomiske område kun et Bagmandspoliti. De klarer det skidt og har i al den tid jeg kan huske haft dårlig presse. Det nye skattepoliti skal efter foreningens mening tage sig af alt, hvor skatteunddragelse er indblandet og meddeler således at de også ønsker at beskytte private mod konkursryttere osv. Foreningen har naturligvis også en interesse i at deres medlemmer kan få et job. Hvorfor opretter de ikke bare en præventiv privatenhed?
I Jylland mangler der læger mere end tidligere, og mangelen mærkes nu i Nordsjælland. Det betyder forlængede ventelister og ventetid hos de praktiserende læger meddeles det. Årsagen er at de unge læger ikke finder arbejdet så interessant som orlov, og de gamle læger ikke finder arbejdet så interessant som en tidlig pension. Hvis nu sundhedssektoren ikke var skattefinansieret og totalt politisk, ville prisen på en læge blot stige og flere læger ville arbejde som læge, hvorefter prisen ville falde lidt igen. Måske ville flere uddanne sig til læge. Måske ville lægerne endda lade være med at lege mekanikere, børnepassere, tømrere, dagdrømmere og hvad det nu ellers kan betale sig at lave med en lægeuddannelse i et land, hvor vi skal give hinanden skatter og moms oveni timeprisen for at lave arbejdsdeling.
Fra Sønderborg er der et stykke ud til E45. Så nu skal der anlægges en motorvej og den skal drives ”privat”. Ja, helt privat bliver det naturligvis aldrig. Der er tale om et såkaldt partnerskab mellem det offentlige og nogle private virksomheder. Seks ud af syv adspurgte entreprenører og banker ønskede ikke at kalde ideen god. Udkastet omfatter design, anlæg, vedligeholdelse og finansiering, meddeler Ritzau. Jeg tror de glemte ”ekspropriering” og hold kæft beskeder til eventuelle naboer til den nye motorvej. Hvor er privat offentlige partnerskaber dog smukke. Tankerne går til de smukke kanal- og jernbaneprojekter i USA. Det var aldrig gået uden staten, til at fjerne alle de mennesker og den manglende investeringsvilje, der var i vejen for ”fremskridtet”.
Pensionsadministratorer advarer om at de unge sparer for lidt op til pension – selvfølgelig advarer de om det. Som en økonom fra Handelshøjskolen modsat påpeger, er de tvungne pensionsbetalinger meget høje, og det kan desuden meget bedre betale sig at afdrage på temmelig dyr gæld af i stedet for at sparre op til pension, hvor afkastet er noget mindre end renten på gælden. Ingen overraskelse at de såkaldte ”eksperter” i pensionsselskaberne uanset vores individuelle gældsætning anbefaler at vi giver alt, hvad vi har i tegnebogen til dem. Direktør i Codan, Frank Pedersen, sender sin hyldest til de tvungne pensionsopsparinger og ”er ikke parat til at opgive dem”. Og synes ikke vi sparrer nok op. ”En trussel mod vores samfund med den manglende pensionsopsparing” siger pensionsselskaberne. Ja, og mod verdensfreden, kan vi tilføje herfra, mens vi håber politikerne ikke igen lader sig narre og tvinger os til mere pensionsopsparing, hvorefter de deler i porten med selskaberne.
IBM har i Danmark vundet en sag i Østre Landsret, så de ikke skal prisregulere pensionsbetalingerne. Tidligere ansatte havde anlagt sag, fordi de ikke får så meget udbetalt. Måske skulle de sagsøge Danmarks Nationalbank i stedet. Eller skulle have sat sig ind i at IBM og Nationalbanken var i gang med at snyde dem.
Og så var der bryllup i København og masser af andre steder i Danmark i dag. I København var et af bryllupperne et af de der, hvor den ene gifter sig med den anden for at tiltuske sig opholdstilladelse og overførselsindkomster. Det fejrede danskerne naturligvis. Parret kørte gennem byen i åben karet og lod sig hylde. Lee Harvey Oswald, Osama Bin Laden og Satan holdt sig væk, så hverken prinsens hoved, rådhustårnet eller himlen eksploderede. Pyha. Og solen var der lige til sidst. Pyha. Og prinsen fældede en tåre. Åh, suk. Og dit og dat og kjolen var syet af who gives a fuck. Trafikreguleringen var intensiv, så skatterevisorerne får nok ikke deres eget politi. Nu skal der afspadseres. Undskyldningen for faldet i opklaringer 2004 til 2010 er på plads.
Udland. Med lidt hjælp fra de store spillere i den globale it-branche, har EU-parlamentarikerne i Irland fået en genial ide, som de fleste andre lande synes er god: Kvæl alle andre end de store og eksisterende virksomheder ved at tillade patentering af stort set alt indenfor it-branchen. De store virksomheder har nemlig velfungerende patentafdelinger, der sidder hele dagen året rundt og tager patent på alt, hvad reglerne muligvis giver mulighed for at tage patent på. Så kan de små og de nye finde et lønmodtagerjob i de store virksomheder i stedet for at irritere dem med skadelig, skadelig konkurrence. Forslaget vedtages i ministerrådet mandag, hvis ikke tyskerne modsætter sig, som der er rygter om at de vil gøre. Med lidt hjælp fra Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) har tyske parlamentarikere heldigvis fået den ide at forslaget er en dårlig ide. Hvem betaler hvem, og hvem der ikke bliver betalt, bliver stille og roligt ganske tydeligt. Imens må de små råbe så meget op de vil, når bare de betaler skat. Det er demokrati.
I USA har parlamentarikerne fået en ide angående de mere private ting i livet. Straf folk, der tager billeder, der kan kompromitterer dem, der tages billeder af. Der sigtes mod fotografering af afklædte individer, der ikke informeres om at nu bliver de foreviget. I forvejen har private fitness centre, svømmehaller mv. forbudt brugen af fx mobiltelefoner med kamera i omklædningsrummet. Men politikerne vil nu gerne gøre det strafbart med endda fængsel. Gør en privat rygning forbudt, skal det åbenbart gøres strafbart i hele landet. Gør en privat fotografering ulovligt, skal det åbenbart gøres strafbart i hele landet. Eller er det bare når en politiker, synes det er en god ide, fordi han har haft en personlig oplevelse? Det er i hver fald ikke sikkert at amerikanerne vil have kameraet klar, når de første atombomber falder. Det meddeles at deres missilskjold overhoved ikke virker. ”Jo, det gør”, siger forsvarsministeriet.
I Irak fortsætter krigen. Det gør den også i Israel. I Nigeria slagtes der mennesker i ny og næ, men nu med samme forklaring som i Mellemøsten – de slagtede har en anden religion end slagterne. Olieprisen steg i dag til over 41 USD per tønde. For fem år siden var den under 11 USD.
I England har to kodeeksperter fra anden verdenskrig sat sig for at finde den hellige gral. Som vi alle så i dokumentarfilmene Indiana Jones, gik det nazisterne ret dårligt i forsøget på samme. De to gamle englændere er nu 85 og 81 år. ”Vi skal bare finde nøglen”, siger de. Mon ikke de finder døden først.