REDAKTIONEL OPDATERING 11 juni 2016: Vi har fået brev fra █████, ██████████████, og hun bemærker at
“Den af Liberator.dk omarbejdede reklamefilm og det øvrige materiale bruges i en kontekst, hvorefter min klient, og den af ham til Kampagnen skabte karakter “UBERMAN”, ikke er forenelig med det oprindelige budskab i Kampagnen. Ændringerne krænker således min klients rettigheder efter ophavsretslovens paragraf 3, stk. 2, hvorefter værket ikke må ændres eller gøres tilgængelig for offentligheden i en sammenhæng, som er krænkende for min klient.”
Redaktionens egen juridiske rådgivning har i den forbindelse anbefalet os at følge henstillingen, og slette alt remixed billed og videomateriale.
REDAKTIONEL OPDATERING 16. juni 2016: Vi har fået endnu en henstilling, og i den forbindelse har vi nu censureret endnu mere. Der er ikke længe til at det hele går i sort!

 
Fagforeningen █ har lavet en ny propagandakampagne rettet mod pirattaxi-tjenesten Über. Men istedet for at fremhæve det etablerede taxamonopols fortræffeligheder sammenlignet med deres nye konkurrenter Über og Haxi og Gomore, så har █ valgt en helt anden tilgang. De har nemlig castet skuespilleren ████ som karakteren Poul Uberman, som igennem flere videoer konfronteres med de offentlige institutioners sammenbrud.
Blandt andet sætter █ skarpt på reelle skandaler, med ældre der hverken får bad eller ordentlig mad, og folkeskoler uden ressourcer til at undervise eleverne i at læse og skrive.
Budskabet █ forsøger at sælge med videoerne, er at det er deleøkonomiens skyld, at Danmark med verdens højeste skattetryk, stadig ikke kan få de offentlige institutioner til at fungere.
Men istedet for at give seeren indtrykket af at Uber er djævlen selv – med den dertilhørende anvendelse af skattely og manglende indberetning til skat -, så oplever seeren nok nærmere en vis forargelse over den defekte velfærdsstat. Og måske oveni, løftede øjenbryn over █s budskab om at betale endnu mere skat ned i det bundløse hul.
I den henseende fungerer Uberman propagandaen egentligt udmærket. Bare ikke lige for . Derfor har vi klippet og klistret lidt i videoerne, så budskabet om den fejlslagne velfærdsstat træder tydeligere frem.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.