Liberator har tidligere omtalt Cell 411. Det er en gratis applikation til både Android og iOS, som gør at du kan tilkalde hjælp når du er i knibe. – Eller, på den anden side, så kan du hjælpe folk i nød i nærheden af dig. Ideen bygger videre på erfaringerne fra frivillige borgerværn som Guardian Angels (afbilledet), nabohjælp og  lignende – Nu er det bare digitalt og ligetil at organisere sig.

Jo flere der er med, jo mere sikkert bliver det. Derfor har vi her en guide til hvordan du bruger applikationen, og finder og tilmelder dig dit lokale borgerværn.
Først og fremmest skal du hente Cell 411 ned til din smartphone.
Hvis du har en iphone, så skal du have [vc_button title=”iOS versionen fra App Store” target=”_self” color=”default” size=”btn-large” href=”https://itunes.apple.com/us/app/cell-411/id1023158186?ls=1&mt=8″]
Hvis du har en android telefon, så skal du hente. [vc_button title=”Cell 411 fra PlayStore” target=”_self” color=”default” size=”btn-large” href=”https://play.google.com/store/apps/details?id=com.safearx.cell411&hl=en”]
Derefter skal du have oprettet dig en bruger, og logge ind. Og så skal du altså give tilladelse til at Cell 411 kan få adgang til din GPS. Så du skal svare ja til at Cell 411 må “bruge din lokalitet”. Ellers er du enormt svær at finde, hvis du er i knibe. Og samtidig kan du ikke få ruteplanen hen til dem som du vil hjælpe. Så GPS adgangen er et must.
Samtidig bør du give appen adgang til at pushe dig beskeder. Så gør den opmærksom på, hvis der er nogen i nærheden af dig, som har brug for din hjælp.
 

Når du så er inde i appen, kan du se din GPS placering på et kort. Hvis du trykke på billedet af dig selv, så får du den runde menu frem. Det er her du kan aktivere en alarm. Når du aktiverer en alarm, kan du vælge hvem i dit netværk der skal modtage signalet. Hvis du vælger “global”, er det alle i nærheden der får beskeden – osse dem som ikke er med i dine netværk.
Hvis de reagerer på alarmen, kan du give dem adgang til din placering.
De grå ikoner i hjørnerne er menuer.
Trykker du på ikonet i nederste hjørne, får du en lille huskeliste frem over hvilke rettigheder du har, hvis du feks. er blevet stoppet af politiet. Desværre er den måske ikke helt så relevant her i Danmark, da den forudtager at du er amerikaner og underlagt amerikansk lovgivning. Istedet kan du læse frihedsaktivistens “kend dine rettigheder overfor politiet” – Den bringer vi snart her på Liberator.
Trykker du på cirklen i højre nederste hjørne, fokuserer kortet på din placering.
Tandhjulet i øverste højre hjørne, er indstillinger. Og det er her du kan finde dit lokale borgerværn, og melde dig selv på patrulje. Så tryk på tandhjulet, og få følgende indstillinger frem:

Du kan tilføje dine kontakter til din profil i Cell 411. For eksempel dine venner, din studiekreds eller din familie. De skal selvfølgelig først være oprettede i Cell 411 på deres egne telefoner – Men derefter kan du så tilføje dem, og koble dem på de netværk (celler) hvor de passer.
På den måde kan din mormor feks. sende dig en alarm når hendes bil er gået i stå, og du kan tilkalde hjælp fra dit netværk mens du overværer et overfald – uden at bekymre mormor.
For at gøre det nemt for dig at få dine venner oprettede, kan du generere en QR kode du kan dele på facebook, som dine venner så kan scanne for at tilføje dig til netværk.
For at finde de lokale borgerværn, skal du først klikke på “cells”, og derefter på “public cells” – Den er godt gemt, lige under options.
 Først får du mulighed for selv at oprette dine egne offentlige borgerværnsgrupper. – Så hvis du ikke kan finde nogen i nærheden, så kan du blive tovholder for din egen gruppe. Men prøv først at tryk på “explore cells”. Så får du nemlig en liste over borgerværn i nærheden som du kan tilmelde dig.

Her har jeg tilmeldt mig min lokale bygruppe, og er blevet godkendt som medlem – Og bagefter opretter jeg en gruppe for mit nabolag.
Hvis du kommer i problemer, så kan du regne med at folkene i dit lokale borgerværn er klar på at assistere dig. Ligesom du er klar på at assistere dem.
Appen regner med at du er klar på at hjælpe indenfor hele 80 kilometer radius. Hvis du ikke har bil, så er det nok urealistisk højt sat. Små 5 til 10 kilometer, er nok mere reelt. Den instilling kan du ændre ved at gå tilbage til “settings”, og bagefter vælge “options”. Der kan du skrue ned for “Patrol mode Radius”. Hvis du er “på ferie”, og ikke kan tage imod alarmer overhovedet, så kan du slå patruljefunktionen fra ved at trykke på den grønne knap det samme sted hvor du sender alarmer.
Nu hvor du alligevle er under indstillinger, så kan du slå en falsk slette-knap til, under “delete video option”. Hvis der er nogen der snupper din telefon, og prøver at slette dine videoer i appen, så tager den billeder af gerningsmanden. Og videoerne bliver ikke slettede – de kommer tilbage så snart appen bliver genstartet.

Nu er din telefon opsat med Cell 411.
Når du opretter en alarm, får du mulighed for at vælge hvem der skal modtage den – Og her kan du så vælge dit borgerværn (Du finder det under “public cells”) eller dine bekendte. Du kan osse vælge “global”, for at få fat på hvem end der nu patruljerer i nærheden.
Hvis du kommer i sikkerhed, eller fortryder alarmen – Så skal du trykke på den lilla knap “All Safe” i bunden af cirklen.

Husk at din alarm stadig virker, selv når du er ude at rejse i både Danmark og udland – Bare sørg for at sætte alarmen til “global” (sådan at alle på patrulje indenfor dit område, modtager din alarm.)
Når der dukker en alarm op i dit område, får du mulighed for at acceptere den. Det foregår ved at du trykker på “accept”.

Så snart du har accepteret alarmen, får du mulighed for både at ringe og skrive til personen som har sendt den. Du kan feks. skrive “Er på vej”, og ringe for at høre hvad der er los. Og du kan modtage en livestream, hvis det er inkluderet i alarmen.
Umiddelbart bagefter får du GPS koordinaterne til alarmen, som din browser vil forsøge at inputte i Google Maps hjemmesiden. Derfor skal du trykke “accept” et par gange, før du bliver belønnet med en rute.

Ruten vil derefter fremgå i appen – Eller du kan anvende google maps almindelige GPS vejledning.
Photo by jpdefillippo138

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.