Posted inKapitalismeKrypto

P2P Sortbørs åbner: Nu kommer det frie marked!

OpenBazaar er en anderledes måde at handle på internettet. Istedet for at besøge en almindelig hjemmeside, downloader og installerer du et program på din computer. Programmet forbinder dig direkte til et netværk at andre brugere som vil handle med dig. Både købe og sælge, produkter og services. Netværket er ikke styret af noget firma eller organisation – Det er et frit fælleskab af folk som vil handle direkte med hinanden.

Sådan beskriver OpenBazaars gruppe af open-source udviklere deres nye bud på en fri markedsbasar. Med krypteret trafik i et distribueret netværk, og med bitcoins som valuta, er OpenBazaar et frisk pust til webshopsmarkedet. Fordelene er mange: Det er gratis at opsætte sin egen webshop, og som både sælger og køber kan du bevare din anonymitet. Samtidig begrænser transaktionsgebyrene sig til bitcoin netværket – Og de er uhyre lave:

Ebay tager 10% i afgift, og Amazon tager 15%. Vores bazar tager ingenting. Det koster jo ikke noget at køre en decentraliseret platform som OpenBazaar. Vi har ingen mellemænd. Medmindre man vil have den ekstra sikkerhed.

OpenBazaar har nemlig en indbygget eschrow-funktion, hvor en tredje part kan vælges som tillidsmand for handler. Sælger sender varen til tillidsmanden og køber sender betalingen til tillidsmanden. Når begge parter er tilfredse, sørger tillidsmanden for udvekslingen. På den måde undgår man at blive snydt, selv hvis det er store summer og eksklusive varer man handler med. Et sted hvor den funktion er kærkommen, er særligt ved handel med valuta, ædelmetal og narko – Her kan tillidsmanden sørge for både sikker transport og test af varen.

Netværket er designet for at undgå monopoler. Med et åbent marked for tredjepart tillidsmænd, sikres konkurrencen og lave priser. Ved at udnytte bitcoins multisignatur transaktioner, kan man sikre at tillidsmanden i fælleskab med køber og sælger kan styre betalingen.To ud af tre parter skal være enige, før betalingen går igennem. Men det er selvfølgelig et tilvalg – Hvis køber og sælger stoler på hinanden, så kan de frit handle uden at involvere en tredje part.

Når udviklerne bemærker at de har designet for at undgå monopoler, så mener de det. Der er feks. ingen central autoritet som kan lukke en forretning i netværket. Heller ikke hvis det der sælges er ulovligt. Alle typer produkter og services, både lovlige og ulovlige, vil være til salg til købere på tværs af landegrænser. Målet er et grænseløst frit marked, hvor statsautoriteter som SKAT og Told og Politi ikke har mulighed for at begrænse den frie handel og det frie marked.

Posted inKapitalismeKrypto

P2P Sortbørs åbner: Nu kommer det frie marked!

OpenBazaar er en anderledes måde at handle på internettet. Istedet for at besøge en almindelig hjemmeside, downloader og installerer du et program på din computer. Programmet forbinder dig direkte til et netværk at andre brugere som vil handle med dig. Både købe og sælge, produkter og services. Netværket er ikke styret af noget firma eller organisation – Det er et frit fælleskab af folk som vil handle direkte med hinanden.

Sådan beskriver OpenBazaars gruppe af open-source udviklere deres nye bud på en fri markedsbasar. Med krypteret trafik i et distribueret netværk, og med bitcoins som valuta, er OpenBazaar et frisk pust til webshopsmarkedet. Fordelene er mange: Det er gratis at opsætte sin egen webshop, og som både sælger og køber kan du bevare din anonymitet. Samtidig begrænser transaktionsgebyrene sig til bitcoin netværket – Og de er uhyre lave:

Ebay tager 10% i afgift, og Amazon tager 15%. Vores bazar tager ingenting. Det koster jo ikke noget at køre en decentraliseret platform som OpenBazaar. Vi har ingen mellemænd. Medmindre man vil have den ekstra sikkerhed.

OpenBazaar har nemlig en indbygget eschrow-funktion, hvor en tredje part kan vælges som tillidsmand for handler. Sælger sender varen til tillidsmanden og køber sender betalingen til tillidsmanden. Når begge parter er tilfredse, sørger tillidsmanden for udvekslingen. På den måde undgår man at blive snydt, selv hvis det er store summer og eksklusive varer man handler med. Et sted hvor den funktion er kærkommen, er særligt ved handel med valuta, ædelmetal og narko – Her kan tillidsmanden sørge for både sikker transport og test af varen.

Netværket er designet for at undgå monopoler. Med et åbent marked for tredjepart tillidsmænd, sikres konkurrencen og lave priser. Ved at udnytte bitcoins multisignatur transaktioner, kan man sikre at tillidsmanden i fælleskab med køber og sælger kan styre betalingen.To ud af tre parter skal være enige, før betalingen går igennem. Men det er selvfølgelig et tilvalg – Hvis køber og sælger stoler på hinanden, så kan de frit handle uden at involvere en tredje part.

Når udviklerne bemærker at de har designet for at undgå monopoler, så mener de det. Der er feks. ingen central autoritet som kan lukke en forretning i netværket. Heller ikke hvis det der sælges er ulovligt. Alle typer produkter og services, både lovlige og ulovlige, vil være til salg til købere på tværs af landegrænser. Målet er et grænseløst frit marked, hvor statsautoriteter som SKAT og Told og Politi ikke har mulighed for at begrænse den frie handel og det frie marked.