Originalt udgivet på adressen Om Flygtninge Og Privat Ejendomsret.
Dissidens syndikeret til Liberator
Er du sur på Støjberg og co. fordi flygtningene ikke får nok hjælp?
Også i forbindelse med flygtningekrisen (eller hvad vi nu skal kalde det) er mangel på privat ejendomsret kernen i problemet.
I en situation hvor mennesker flygter fra krig og sult, er det eneste moralsk rigtige at tilbyde en hjælpende hånd, så vidt man nu formår, inklusive at invitere de nødstedte ind i sit hjem eller på anden måde tilbyde husly, hvis man har mulighed for det, og lyst til det. Dette er dog reelt ikke tilladt i vores samfund, da menneskers frie bevægelighed over grænser er begrænset fra centralt hold.
Du har derfor ikke mulighed for at hjælpe de flygtende, fordi nogen mener, at de skal bestemme, om du må åbne din dør, tilbyde et lift, eller på anden måde have åbne arme.
Problemet bunder i, at dine godgørende handlinger ikke kun betales af dig selv, men af alle borgere i samfundet, inklusive de der ikke har råd, lyst, vilje eller mod. Det er derfor ikke muligt for dig at eje dine egne handlinger, at tage beslutninger for dine egne penge, at være godgørende ud af din egen pengepung, og at tage konsekvenserne af dine egne handlinger.
I et frit samfund vil den anstændige og godhjertede kunne hjælpe lige så meget han ønsker, og invitere lige så mange flygtninge indenfor som han kan rumme. Forskellen vil være, at han kan gøre det for sine egne midler og uden at tvinge andre til at betale for det, hvilket er det eneste moralsk forsvarlige.
‪#‎blivanarkist‬
Source: Dissidens syndikeret til Liberator

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.