Originalt udgivet på adressen Top 10 Grunde Til At Libertarianere Ikke Er Søde Ved Dig.
Dissidens syndikeret til Liberator

Dissidenten præsenterer: Christopher Cantwell på dansk!

Top 10 Grunde Til At Libertarianere Ikke Er Søde Ved Dig

Folk klager ofte over, at libertarianere er uhøflige og grove i tonen. Det er dog ikke så stort et problem, som nogle vil gøre det til. Og modsat den gængse opfattelse, så begyndte det ikke med mig. I det omfang, at fænomenet eksisterer, er jeg af mange blevet symbolet på det typiske røvhul af en libertarianer som vil skide på dine følelser og holdninger. Så jeg tænkte at jeg ville sammensætte en liste over, hvorfor libertarianere ikke er søde ved dig. Selv de libertarianere der rent faktisk er søde ved dig, vil nok more sig over den, fordi de, på trods af deres pæne opførsel, er præcis lige så frustrerede over din stats-tro som vi andre er.

Libertarianere er ikke søde ved dig, fordi,

10. Latterliggørelse virker

Tro mig, vi ville foretrække at mennesket var en rationel skabning, som var drevet af fornuft og bevisførelse. Hvis dette var tilfældet ville vi allerede have vundet debatten, og vi ville ikke engang have den her diskussion. Staten ville ikke eksistere, og der ville ikke findes politiske argumenter for den.
Det vi har kunnet observere, ved at følge jeres politiske valg og propagandister er, at der primært ligger en ”ham dér er idiot, så støt mig i stedet!” –psykologi bag det hele. Venstreorienterede kalder alle, der modsiger dem for fascister, racister, religiøse tosser, homofober og grådige. Højreorienterede kalder alle, der modsiger dem for socialister og fjender af Gud, og de opfordrer til had mod fremmede, homoseksuelle, og andre lande, som de gerne vil gå i krig med. Det er uheldigt, at dette er blevet reglen inden for politisk uenighed, men det er ikke desto mindre den virkelighed vi befinder os i.

I har opnået så stor politisk succes, ved at være totalt rådne overfor hinanden, at vi må konkludere, at dette er måden man vinder politiske kampe på. Derfor er vi på en måde nødt til at arbejde med den samme metodologi. Vi laver sjov med jer, fordi dette åbenbart er den politiske samtales natur. Vi nedgør jeres ledere og trosfæller, fordi de spreder forfærdelige ideer, og fordi vi ikke ønsker at folk tager jer seriøst.

9. Hvis du allerede har en ideologi, er vi faktisk ikke særlig optaget af at overbevise dig

De fleste mennesker har intet begreb om hverken politik, økonomi eller filosofi. Hvis de derfor begynder at interessere sig for disse emner, på grund af noget vi har sagt, eller fordi de er oprigtigt interesseret i at finde frem til en objektiv sandhed, så har vi et vist håb om, at vi kan få dem over på vores side. Det er disse mennesker vi primært er interesseret i at overbevise.

De fleste mennesker involveret i disse ting er ikke synderligt optaget af at finde frem til nogen objektiv sandhed. Det faktum, at de ikke allerede er libertarianere er bevis nok for dette. De har valgt en side, af den ene eller anden årsag, og de støtter deres hold i tykt og tyndt. Venstreorienterede bliver sjældent konservative, konservative bliver sjældent venstreorienterede, og ingen af dem har det med at blive libertarianere. I bedste fald forsøger de at få libertarianere til at hjælpe dem med at fremme deres egne anti-liberale politiske dagsordener, hvilket de indtil videre har haft stor succes med. At forsøge at samarbejde med jer, ender således ofte med at påvirke os negativt – en lektie vi efterhånden har lært.

At have en idelogi plejer at hænge sammen med en vis mængde studier af det pågældende emne. Hvis du har studeret offentlig virksomhed, og nået frem til, at dette har potentialet til at bidrage med noget som helst positivt, er der noget der tyder på, at du ikke er særlig god til at behandle informationer. Statens fiaskoer er så utallige og latterligt åbenlyse, at vi finder det svært at tro, at noget rationelt individ kan retfærdiggøre dens eksistens. Din veloplyste støtte til denne absurditet sender os et signal om at du i vidt omfang ikke står til at redde.

Derfor, når libertarianere debatterer med dig, så er det ikke dig vi forsøger at overbevise – vi gør det for alle de mulige tilhøreres skyld. Dette giver os mulighed for at udbrede information, og hver gang du igen og igen benægter fakta kan vi få dig til at fremstå som en idiot, således at tilhørerne vil se dig og dine ideer i et negativt lys, og dermed ikke ender som tilhængere af din sag.

8. Vi prøver ikke at vinde valg

Enhver libertarianer der fortæller dig, at vedkommende forsøger at vinde et valg, lyver enten om sit forsøg på at vinde valget, eller om at han er libertarianer, eller også er han blot frygteligt misinformeret. I vores øjne er politiske valg en forfærdelig ting. Vi forsøger at afskaffe dem – ikke vinde dem.

Statens natur er at udstede falske garantier, med det formål at opnå støtte fra den selvsamme befolkning som den gør til ofre. Politikerne lover at beskytte dig mod bøhmanden, de lover at ordne dine økonomiske problemer, de lover at udføre din skabers vilje. Vi betragter dette som fuldstændig latterligt; vi ved det vil slå fejl, og vi ved at de fleste mennesker er dumme nok til at æde det råt for usødet. Derfor kan vi aldrig konkurrere med det i en folkeafstemning. Libertarianere er anarkister, hvad enten de har indset det eller ej. Selv de som er tilstrækkeligt fantaster til at tro, at de vil blive valgt, samt gøre en forskel, er ikke stort andet end nyttige idioter, som gentager anarkistisk propaganda for os, via kanaler der normalt er reserveret til staten. Vores mål er ikke at vinde jeres valg; vores mål er at vende en stor nok minoritet imod staten, således at denne ophører med at kunne fungere.

Der er således absolut ingen grund til at samarbejde med jer, for at promovere kandidater, hvilket er jeres politiske aktivitets primære funktion. I har ret når I siger: ”ingen kandidat er god nok til jer” – uanset hvem der stiller op til valg vil vi pille ham ned, for ingen har ret til at være vores hersker.

7. Vi har allerede haft denne diskussion hundrede gange før

Hvis du nogensinde havde gidet at studere de store libertarianske teoretikere ville du ikke stille os de spørgsmål du gør. Du spørger, ”hvem ville bygge vejene?” eller ”hvad med nationalt forsvar?”, du siger ”der findes ikke et utopia!”, samt en masse andre virkelig trættende argumenter. Dette fortæller os, at du ikke har dedikeret så meget som ti minutter af din sørgelige eksistens til at forstå hvad det er vi foreslår. I mellemtiden er vi hele tiden opdateret på den propaganda som du sluger råt, således at vi kan modsige den. Vi skriver tankefulde artikler, laver informative videoer, og producerer overbevisende lydindhold, som forklarer i detaljer præcis hvad jeres politikere og propagandister siger, og hvorfor det er forkert.

Du ignorerer alt dette indhold, fordi det ikke kommer fra ”dit hold”,  og alle på ”dit hold” gentager den samme propaganda. Så hver gang vi går ind i en politisk debat ved vi allerede hvad du har tænkt dig at sige, så snart vi ved hvilket hold du er på. Vi ved allerede hvad det passende svar på din propaganda er, og vi ved allerede at du vil reagere irrationelt når vi svarer dig.

Dette er helt ufatteligt frustrerende, fordi vi faktisk lægger en hel del kræfter i dette, og fordi disse gentagne argumenter er trættende, især når de medfører intet resultat.

6. Alle dine “hvad hvis”, som du bekymrer dig så meget om – de kaldes frie valg

Det gode ved frihed er, at folk kan få lov til at tage deres egne beslutninger. Vi er ikke helt med på hvorfor dette generer dig så meget. Hver gang du spørger os ”hvad hvis X?” har vi tusind forskellige svar vi kan give dig, og hvis du ikke kan lide det første svar, vil vi meget gerne give dig et andet. Hele pointen er, at du selv kan få lov at vælge, i et markedsbaseret
miljø.

Du har vænnet dig så meget til at staten er den store dommer over alting, at du nærmest går i panik over den mindste smule usikkerhed. Det sjove er, at staten aldrig har givet dig nogen som helst sikkerhed. Der er totalt kaos i verden, stater har myrdet mere end 260 millioner af deres egne borgere i løbet af det sidste århundrede – krige ikke medregnet – og du er ved at flippe ud over fartgrænser.

5. Jeg kan ikke lære dig økonomi på 140 karakterer eller mindre

Det gode ved internettet er at det gør det muligt for os at kommunikere med mange mennesker, meget hurtigt. Ulempen er, at denne umiddelbare følelse af belønning har fået folk til at tro, at svarene bare falder ned i skødet på dem, uden at de skal gøre en indsats. Hvis du virkelig tror du er kvalificeret til at gå ind i stemmeboksen og bestemme hvem der skal lede verden og hvordan, så burde du i det mindste have anstændighed nok til at studere økonomi først.

Alle de her diskussioner vi har, kan i virkeligheden koges ned til at handle om økonomi. Dine politikere og propagandister fødes af dine fordomme og religiøse ideer og følelser, fordi det er den nemmeste måde at manipulere dig til at handle imod dine egne interesser. Denne taktik tillader dem at kommunikere uden nuancer, samt forenkle komplicerede emner. For at vi skal kunne forklare dig hvad der er galt med disse forenklinger, er vi faktisk nødt til besidde en vis forståelse for, hvordan mennesker reagerer på incitamenter i et markedsbaseret miljø. Vi producerer tusindvis af sider af tekst og utallige timer af lyd og video, som forklarer disse ting. Det mindste vi kan håbe på i et tweet er at sende dig et link til noget af det og håbe, at du vil læse/lytte/se, men det gør du aldrig, gør du?

4. Vi ER faktisk klogere end dig

The Triple Nine Society, en organisation hvis medlemskab er reserveret til folk med IQ i den øverste tiendedel af den øverste procent, endnu mere diskriminerende end Mensa, gennemførte en undersøgelse blandt deres medlemmer. Resultaterne overrasker os ikke. Medlemmerne støttede i overvældende grad legalisering af alle stoffer, prostitution og hasardspil. De støttede frie markeder og retten til at bære våben. De modsatte sig indkomstskat, samt statens involvering i sygehusvæsenet.

Staten er et fupnummer, og ligesom alle andre fupnumre er den afhængig af dens ofres godtroenhed. Vi hopper ikke på den, men det gør du, og din støtte til systemet skader os. Din dumhed gør bogstavelig talt ondt.

3. Vores moralske overlegenhed er berettiget

Vi ved, at du har nogle ret syge ideer om moral, som stammer fra religiøse doktriner og andre ældgamle tekster, men logisk set burde moral være konsistent. Hvis dit moralske fundament ikke kan anvendes universelt, så giver det ikke ret meget mening. Det er derfor dine politikere,  religiøse ledere og propagandister altid bliver taget i at gøre ting, som går imod deres egne ord. Præster bliver taget i at have homo-sex, socialister ophober store rigdomme, fortalere for ”familieværdier” bliver taget i at være deres koner utro, og fortalere for våbenkontrol myrder millioner af mennesker. Deres moralske fundamenter er inkonsistente, hvilket gør dem meningsløse, og derfor ser de ingen grund til at holde sig til dem.

Vores moralske platform er i bund og grund blot at undlade at initiere fysisk magt. Så længe vi ikke røver, overfalder, kidnapper og myrder, så er vi helt konsistente med vores moralske kodeks. Dette er ret let for de fleste, eftersom vold ikke tiltaler os, og derfor ender vi sjældent med at fremstå som hyklere.

2. Vi beder ikke om ret meget

Hvis du ønsker, at nogen truer dig hele tiden, og fortæller dig hvad du skal gøre, er det helt op til dig. Vi anbefaler det ikke, men du skal være mere end velkommen til at underkaste dig andre menneskers autoritet, i fraværet af staten. Vi kunne sikkert godt finde på at tale med dig om frihedens dyder, men vi er oprigtig talt ikke interesseret i at tvinge dig til at være fri. Det eneste vi siger er, at du ingen ret har til at tvinge os til at underkaste os nogen autoritet.

I kontrast til dette ønsker du at tage vores ejendom, tvinge os i krig, ”uddanne” vores børn og kontrollere vores virksomheds- og personlige relationer. Du har en virkelig underlig ide i dit hoved om, at forestillingen om ”Staten” berettiger dette, selvom du under ingen andre omstændigheder ville finde dette socialt acceptabelt. Vi er ikke tilhængere af staten, så vi betragter dette, som var det en hvilken som helst psykopat, der forsøgte at udsætte os for disse ting.

Seriøst, hvad sker der? lad mig dog være i fred!

1. Du tyr altid til vold

Høflige politiske diskussioner er en illusion. I slutningen af denne diskussion spiller det egentlig ikke nogen rolle hvem der har ret og hvem der tager fejl; personen med flertallet bag sig ender med at påtvinge alle andre sine dårlige ideer, ved hjælp af et gevær. Forestil dig at gøre dette baglæns; start med en trussel i stedet for at slutte med en. Ingen ville prøve at være høflige omkring deres uenighed under de omstændigheder.

Eftersom vi ved, at vi er i undertal, og at mindretallet altid bliver trådt på og truet af demokratiet, er dette præcis hvordan denne diskussion fremstår for os. Det begynder og ender med trusler om vold, så det faktum at vi ikke skyder dig i hovedet siger lidt om vores gode manerer.

Du efterlader os med ingen som helst mulighed for at undslippe denne vold. Vi er tvunget til at vælge mellem din vold eller en andens vold. Du siger “du kan jo bare rejse væk!” eller “flyt til Somalia!”, som om jeg ikke har nogen ret til at være ladt i fred i mit eget hjem. Det er en kendsgerning, at hvis du kun giver os et valg mellem vold eller vold, ender vi i sidste ende med at sende noget vold tilbage til dig, og at gøre grin med dig på twitter vil nok være den mindste af dine bekymringer.

 

Original artikel: http://christophercantwell.com/2014/04/08/top-10-reasons-libertarians-arent-nice/

Cantwell på youtube: https://www.youtube.com/user/FreedomFighter631/featured

 

 

 

 

 

 

Source: Dissidens syndikeret til Liberator

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.