Originalt udgivet på adressen Peter Schiff: Staten Gør os Fattigere.
Dissidens syndikeret til Liberator

Peter Schiff er som sædvanlig en af de eneste rationelle stemmer når det kommer til økonomien og verdens sande tilstand. Således også i denne episode af The Peter Schiff Show.

Hvis man er blandt de få, der har aflært sig statens indoktrinering i form af det tvungne 10 års ophold i børnefængslet kaldet folkeskolen, har man også forstået, at statens aktiviteter for det meste resulterer i det modsatte af hensigten.

Schiff nævner i denne episode, at huspriserne i USA er steget så meget, at det nu koster gennemsnitligt 10 gange en årsindkomst at købe et hus, sammenlignet med kun to gange en årsindkomst i 1950’erne. Dette til trods for statens talrige forsøg på hjælpe den almindelige amerikaner med at få råd til et hus, via skattefradrag, oprettelsen af The Department of Housing, Fannie Mae, Freddie Mac, The Federal Housing Administration etc.

Schiff har derefter denne analyse, frit oversat af undertegnede:

“Amerika var en langt mere velstående nation i 1950’erne end det er i dag, selv med alle vores teknologiske fremskridt, fordi vi har øget statens størrelse så meget, at vi dårligt kan træde vande. Forestil dig hvor vi ville være i dag, hvis vi ikke nød godt af industrialisering og teknologi; alle de ting det frie marked har givet os, som er med til at neutralisere alle skadevirkningerne som staten har givet os – uden disse ville vi være færdige. Men forestil dig hvor høj vores levestandard ville være, hvis vi fik lov til at nyde godt af alle fordelene ved kapitalisme, uden ulemperne ved socialisme. Hvis staten stadig havde den samme størrelse som i 1950, eller endnu bedre som i 1920, kombineret med nutidens teknologi, så ville vi faktisk ikke engang have nutidens teknologi – hvis staten havde forblevet så lille, ville vores teknologi sikkert være endnu mere avanceret end i dag. Vi ville have morgendagens teknologi og gårsdagens stat.”

De af os, der er bare en smule oppe i årene kan nok huske hvordan et kontor var indrettet for relativt få år siden – intet internet, ingen e-mail, ingen mobiltelefoner. Hvis vi bliver mere produktive, og dermed mere velstående, som følge af den eksponentielle teknologiske udvikling, hvor meget rigere ville vi så være i dag uden velfærdsstatens tyngende åg?

http://www.schiffradio.com/fed-leaks-fast-food-housing-gold-ep-98/

 

 

Source: Dissidens syndikeret til Liberator

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.