Camilla Sjøholm fik ”Og Verden Skælvede” i Julegave fra Liberator.dk, mod at vi kunne få en boganmeldelse retur. Vi bringer hermed hendes anmeldelse af værket.

 

Anmeldelse af Ayn Rands ”Og Verden Skælvede” af Camilla Sjøholm

Da der har været så meget debat om denne bog, så jeg meget frem til at læse den og danne min egen mening om den.
Jeg skal til at starte med indrømme, at jeg efter at have læst de første 6-7 sider, måtte gå over til at læse den engelske version, da den danske version simpelthen ikke fangede mig rent sprogligt.
Til gengæld da jeg først var kommet i gang med den, synes jeg det var en virkelig interessant bog. Den er utrolig dyster, og samtidig kan jeg ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, da det er en bizar form for socialisme verden er endt i. Forhåbentlig er det aldrig noget, der kommer til at ske, men det illustrerer meget godt, hvor man kan ende, hvis man bremser initiativet, og lader samfundet blive sløvt og apatisk.
Der har været utrolig mange kommentarer omkring denne bog, ”et manifest for psykopater” er helt klart et af mine yndlingsudtryk, som kommer fra Information, men er det så det? Nej, det mener jeg ikke det er. Jeg skal gerne indrømme, at jeg selv er liberal, og jeg mener ikke der er noget galt i at arbejde for det man vil have, også sin frihed. Ellers er der jo intet at arbejde for?
Jeg tror også det er vigtigt at se på tidspunktet for bogens tilblivelse. Selvom det er beskrevet på en anden måde, mener jeg bestemt det trækker mange tråde til Sovjetunionen på den tid.
Helt generelt vil jeg sige, at den er værd at bruge sin tid på – jeg synes selve historien er god, og samtidig sætter den tanker i gang. Det er for mig en perfekt kombination.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.