Kolonisér mars!

Schiller instituttet har altid mange sjove (og skøre) idéer. Netop nu kan man læse om nogen af disse idéer i deres avis. Daniel Beattie giver os en lille appetitvækker på, hvad man kan forvente, hvis man åbner avisen.

[Artiklen er fra bloggen forkullede tanker.]

Det er længe siden, at jeg sidst har skrevet noget om Schiller Instituttet. For dem der ikke er helt klar over hvad jeg taler om, kan jeg henvise til de andre indlæg jeg har forfattet om dem. Nu er der jo kommunalvalg i november, og Schiller Instituttet opstiller som sædvanlig en række kandidater, både i København, Århus og selvfølgelig også i Halsnæs. Som sædvanligt har deres programpunkter ikke særligt meget med kommunalpolitik. De er som følger:

– Byg store infrastrukturprojekter: Femern Bælt-forbindelsen, Kattegatbro, Helsingør/Helsingborg tunnel, Nationalt magnettog.
– En Pecora-kommision til undersøgelse af finanssvindlen
– Konkursbehandling af nødlidende banker
– Statslige kredittet gennem en hamiltonsk nationalbank. 500 mia. kr. til infrastrukturprojekter, industri og landbrug
– Investeringer i sygehusvæsen og uddannelse
– Statslig investering i forskning og udvikling
– En videnskabelig og kulturel rennæsance

Som enhver kan rangere forslagene fra det rimeligt normale (investeringer i det ene og det andet) til det vanvittige (ja, se på dem). Det er som sagt ikke så kommunalpolitisk, og det har jo nok at gøre med, at Schiller Instituttet ikke har de store selvstændige tanker, men tankeløst gentager hvad bevægelsens guru, amerikaneren Lyndon LaRouche, sprøjter ud via sine tidsskrifter, websites, videocasts, mv.

I forbindelse med kommunalvalget har de så udgivet en avis, som i de i stort antal har lagt på universitetet, hvor de håber på, at forvirrede unge mennesker i et anfald af trang til at “gøre noget”, vil smide fornuften ud af vinduet og tænke “det lyder da som alletiders ide, det der med at bygge magnettoge”, eller hvad det nu kan være. Det er altså intet mindre end en guldgrube af madness, som er landet i mit skød.

Interview med Tom Gillesberg:
Når man er kommet forbi forsiden, der lokker med et billede af Obama med påmalet Hitler-overskæg i forbindelse med en kritik af sundhedsreformen, en artikel om “Massestrejke i USA” og selvfølgelig et løfte om at finanssystemet bryder endelig sammen her imellem d.2 og d.10. oktober, bladrer man om på første side, der har et stort opsat interview med Schiller Instituttets main man, spidskandidat, Tom Gillesberg. Han starter med at påstå, at Schiller Instituttet havde ret i deres forudsigelser, da de i 2005 og 2007 stillede op til valg under paroler som “Når boblen brister – et nyt Bretton Woods” og “Efter finanskrakket – Magnettog over Kattegat”, samt at mange ny anser dem for at være profetiske. Tom afviser dog, at de har clairvoyante evner, som jeg og mange andre var overbeviste om, men at deres enestående indsigt derimod skyldes deres guru, Lyndon LaRouche, og hans enestående indsigt i..ja, alt. Nu er det muligt, at der sidder nogen derude og siger, jamen havde de ikke ret? Well, even a stopped clock shows the right time twice a day. Det er klart at en stigning i huspriser ikke kan fortsætte f.eks. Hvis man i årevis bliver ved med at påstå, at der kommer krise, som LaRouche folkene har gjort, så er man sikker på at få ret, hvis man venter længe nok, da vi ved, at økonomiske kriser kommer før eller siden. Det er langt mere interessant med de som har forholdt sig til den konkrete situation og forudsagt hvad der præcist ville ske, men ikke har kørt på automatpilot i årevis og sagt der kommer en krise. I øvrigt har jeg sjældent set Schiller Institut crew inde på Købmagergade så glade, som da jeg mødte Feride Istogu Gillesberg (ja, jeg har diskuteret med dem i så mange år, at jeg kender dem ved navn), der strålede som en sol og triumferende sagde, “vi havde ret”. Konspirationstossens største øjeblik er, når vedkommende oplever, at verdenen kan se, at de havde ret. Jeg måtte så sige, at jeg ikke var overbevist om, at tingene gik galt på den måde, eller af de grunde som de havde påstået, men det var Feride heldigvis ligeglad med. Det var hendes time to shine.

Tilbage til Toms interview. Han deler overraskende nok Lyndon LaRouches synspunkt om at verdens finanssystem er ved at afgå ved døden, og foreslår i stedet at man nedsætter en kommision i lighed med den der blev nedsat i USA i 1932, hvor “finansverdenens aktører tvinges til at vidne under strafansvar”, således at disse slemme spekulanter kan straffes for deres gerninger, og samtidig skal man så forbyde banker og sparekasser at deltage i spekulative aktiviteter. Jeg er ikke helt overbevist om, at dette er en god ide, i en tid hvor mange sådan set står og mangler likvide midler. Netop noget som disse spekulanter kan bidrage med, når de investerer i aktier, mv.

Det rører dog ikke Tom. Han fortsætter med at fortælle, om hvordan store statslige byggeprojekter skal redde os alle sammen. De projekter der er nævnt ovenfor skal sættes i gang, og ligeledes skal der fuld fart på alle udskudte byggeprojekter i statsligt, regionalt og kommunalt regi. Men hvor skal penge komme fra, Tom? Det har han også et svar på. Han vil reformere nationalbanken, og have at det bliver muligt for Folketinget at stemme sig til, hvor mange penge den må trykke. Der skal vedtages et beløb i Folketinget (Tom foreslår 500 milliarder), der så trykkes og lånes ud til en meget lav rente til disse projekter. Pengene skal altså komme ud af den blå luft. Det er den sikre opskrift på en massiv inflation. Til sidst vender Tom sig imod noget, som han kalder 68-kulturen. Jeg ved ikke helt, hvor han har det fra, men han beskriver det med nogle brokker, som er som følger: “Vi må omlægge til vedvarende energi og CO2-kvoter ellers går jorden under”, “Sundhedsvæsenet har ikke længere råd til at redde alle liv”, “finansspekulation er lige så godt som produktion – penge er penge”, “vi behøver ikke videnskab – nulvækst er bedre end fremskridt”. Altså, jeg kan da sagtens genkende den med CO2-kvoterne, men jeg hører ikke så tit nogen sige, at vi ikke behøver videnskab, eller at folk bare skal dø. De imaginære 68’ere Tom vender sig imod vil nok nærmere være enige med ham i, at der er tale om et system, der er ved at dø, som f.eks. Information og Politiken har brugt en del plads på at skrive om.

Til sidst afslutter han med at tale om den menneskelige fornuft, som vi skal basere verden på, hvilket jo lyder meget godt, men samtidig snakker han om, hvordan vi skal kolonisere rummet. Nu er det jo ikke fordi jeg partout har noget imod at kolonisere rummet, men altså, det er jo tydeligt at den eneste grund til at LaRouche og co. vil have gang i rumkolonisering er, at det giver udsigt til enorme offentlige investeringer, og at den slags jo nærmest pr. definition er godt set i deres optik. Det på trods af at f.eks. Japan, der jo har investeret enorme summer i netop infrastruktur, jo ikke er blevet et rigere land af den grund. Tværtimod.

Lyndon LaRouche og Tea Parties
Næste artikel handler om “Massestrejke i USA”. Underrubrikken fortæller om en ny amerikansk revolution, der kan sammenlignes med protesterne i DDR i 1989. Det lyder jo spændende, tænkte jeg og læste videre, men det viste sig, at der var tale om de såkaldte “Tea Parties”, der samler folk af forskellige overbevisning, både konservative, liberale og andre, i protest mod “big government”, økonomiske redningspakker til banker m.m., skatteforhøjelser, Obamas politikker, osv. Altså en blandet landhandel.

Hvad jeg ikke vidste, var at det hele var startet af ingen anden end..kan du gætte det? Nej? Lyndon LaRouche selvfølgelig. En webcast af LaRouche satte åbenbart det hele i gang, hvor han chokerede USA og verden (ja, for alle lytter jo til LaRouche, det store geni) ved at afsløre Obama som “en narcissist der lider af et nero-kompleks”. Endvidere kritiserede han de “britisk indoktrinerede adfærdsøkonomer” for at fortsætte den linje, som Bush havde i forhold til Wall Street. Her skal jeg lige indskyde, at LaRouche og venner har et særligt forhold til Storbritannien. Tidligere har LaRouche bl.a. beskyldt det engelske kongehus for at smugle opium og the Beatles for at være et våben udtænkt af den britiske efterretningstjeneste, for at undergrave den amerikanske ungdom. Dette fokus på Storbritannien ser ud til at stamme fra en modvilje mod den liberalisme, der udsprang derfra, og den historiske modstand imod det engelske imperie. I artiklen skorter det ikke på sammenligninger mellem Honecker og Obama og Hitler og Obama. Der er egentlig ikke så meget indhold. Det handler mest om, hvor fed LaRouche er, at det faktisk var ham, der startede det hele og at Obama = Hitler.

Kolonisér Mars
Selv om jeg har fulgt LaRouche rimeligt tæt i mange år, er jeg gået glip af, at han siden 1987 har talt for at kolonisere Mars. I et afskrift af en af hans lange taler, der fylder hele 6 sider i avisen(!), kommer LaRouche ind på det.

I en stort opsat faktaboks, gennemgår Schiller Instituttet en plan for koloniseringen. Først opretter man permanente rumstationer omkring månen og jorden. Så bygger man månebaser og fabrikker, samt starter minedrift på månen, så man kan tage til mars derfra. Næste skridt er en permanent ubemandet rumstation omkring mars. Derefter tager en flotilla af rumskibe afsted fra jorden og til sidst etableres kolonien. Det lyder jo egentlig meget nemt og minder lidt om dette.

Fordelene vil i følge LaRouche folkene være, at vores velstand forøges (husk offentlige investeringer = velstand på sigt)og det vil også have en moralsk effekt, da det vil ændre den kortsigtede forbrugsmentalitet, der hersker i dag.

Jeg kan kun anbefale at man samler avisen op, hvis man ser en bunke af dem. Der er bl.a. også en artikel om Ørsted og H.C. Andersen, der er ganske underholdende.

0 comments

Sign In

Reset Your Password